UNS raspisao konkurs za nagradu "Đoko Vještica"
Foto: Logo

UNS raspisao konkurs za nagradu "Đoko Vještica"

Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za nagradu „Đoko Vještica“ za 2022. godinu. Tekstovi i medijski prilozi koji motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost mogu se poslati najkasnije 19. oktobra.

Novinari koji žele da se prijave na Konkurs mogu dostaviti radove objavljene u štampanim, onlajn i elektronskim medijima u periodu od 26. oktobra 2021. godine do 19. oktobra 2022. godine.

Za nagradu „Đoko Vještica“ mogu konkurisati novinari iz Srbije i drugih zemalja, ukoliko su njihovi radovi doprineli humanim akcijama čiji se sadržaj odnosi na Srbiju.

Predlog sa obrazloženjem, linkove ka tekstovima, radio i TV prilozima kao i skenirane tekstove treba dostaviti na imejl adresu nagrade@uns.rs.

Nagrada “Đoko Vještica” ustanovljena je 2011. godine.

Dosadašnji dobitnici su – Dragoljub Janojlić („Palanačke novine“) 2011, Silvija Slamnig („Kurir“) i Sadik Hamidović (net radio „Veselje“) 2012, Tamara Grujić (TV Prva) i Branko Stanković (RTS) 2013, Miroljub Dugalić („Politika“) 2014, Stevo Lapčević („Sremske novine“) 2015, Velimir Perović („Blic“) 2016, Ana Stamenković (RTS) i Danijela Davidov Kesar („Politika“) 2017, Stevo Lapčević („Sremske novine“) 2018, Jasna Đurović (TV Prva) 2019, Slobodan Vasić (Radio Bravo) 2020 i Olivera Radić (Jedinstvo) za 2021.godinu.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.