Regionalna saradnja

 

SEENPM

Mreža za profesionalizaciju medija jugoistočne Evrope

SEENPM je osnovan u februaru 2000. godine sa ciljem da unapredi novinarske standarde, poboljša medijsko okruženje na nacionalnom i regionalnom nivou, ojača saradnju među medijskim profesionalcima, i tako doprinese uzajamnom razumevanju i stabilnosti u regionu jugoistočne Evrope.

Članice Mreže: SEENPM okuplja 18 medijskih centara i instituta iz Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Slovenije i Srbije i Crne Gore.

Glavne aktivnosti Mreže:

Edukacija: treninzi, kursevi i studijska putovanja kombinovana sa radom na terenu, dizajnirani za novinare i ostale zaposlene u medijima.

Istraživanja: prekogranična istraživanja, komparativne analize, itd. Uz razenu informacija, medijskih stručnjaka, novinara itd.

Izdavaštvo: rezultati medijskih istraživanja, priručnici za novinare i druge publikacije koje doprinose unapređenju svesti o profesionalnim standardima i dobroj novinarskoj praksi u medijima.

Ostale aktivnosti SEENPM-a

Više informacija na sajtu Mreže.

 

SEEMO

MEDIJSKA ORGANIZACIJA JUGOISTOČNE EVROPE - SEEMO

Medijska organizacija jugoistočne Evrope (The South East Europe Media Organisation - SEEMO) je regionalna nevladina mreža koja okuplja urednike, medijske eksperte i vodeće novinare iz Jugoistočne Evrope. Organizaciju je oktobra 2000. godine u Zagrebu, uz finansijsku pomoć Međunarodnog Instituta zaštampu IPI (International Press Institute - IPI) , osnovala grupa vodećih urednika, medijskih stručnjaka i profesora novinarstva i komunikologije iz regiona.

Jedan od glavnih ciljeva Mreže je zaštita zaštita slobode štampe kroz pomoć novinarima i medijskim profesionalcima u jugoistočnoj Evropi.

SEEMO izdanja:

DE SCRIPTO MAGAZINE

SEEMO MEDIA HANDBOOK 2004/2005

TIME ZERO OF THE DIGITAL SWICHOVER IN SEE

prodaja stanova pik smrtovnice avaz knjige cvijece blumen horoskop kalkulator online

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.