UNRISD pokreće medijsko takmičenje CrisesofInequality
Foto: Logo

UNRISD pokreće medijsko takmičenje CrisesofInequality

Novinari štampanih i elektronskih medija koji rade na bilo kom jeziku mogu da učestvuju i takmiče se za novčane nagrade.

Istraživački institut Ujedinjenih nacija za društveni razvoj (UNRISD) pokreće medijsko takmičenje #CrisesofInequality. Takmičenje traži najbolje novinarske materijale koji prikazuju ključne teme UNRISD-ovog glavnog izveštaja za 2022 – Krize nejednakosti: Promena moći za novi eko-društveni ugovor.

Novinari koji učestvuju u takmičenju pomažu UNRISD-u tako što povećavaju svest o hitnosti izgradnje novog eko-društvenog ugovora zasnovanog na viziji pravde, jednakosti i održivosti.

Da bi učestvovali, novinari moraju da izaberu temu iz UNRISD-ovog vodećeg izveštaja za 2022. i da prave jasne reference na isti kada pišu svoje priče.

Prva tri rada dobiće nagrade od 1.000 USD, 750 USD i 500 USD. Novinar mlađi od 30 godina dobiće specijalnu nagradu od 500 dolara.

Krajnji rok je 4. decembar. 

Više informacija ovde.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.