Srđan Timarov: Smenjivost vlasti mora biti moguća i mora da se desi, zarad zdravlja
Foto: Printscreen Youtube

Srđan Timarov: Smenjivost vlasti mora biti moguća i mora da se desi, zarad zdravlja

Da li dobre namere mogu da spasu svet i zašto se baš posle povratka iz Japana osećao najnesrećnije, kao i o tome kada glumac postaje političar, a kada političar preuzima ulogu loših glumaca, u prvom podkastu Medija centra i Gravitacije govorio je glumac Srđan Timarov.

„Smatram da su izbori prevažni. Samo sam jednom iz nekih razloga bojkotovao izbore. Izbori ili revolucija su jedini način, a smenjivost (vlasti) mora biti moguća i mora da se desi, zarad zdravlja“, rekao je Timarov.

On smatra da političare bira i ne bira narod, jer ovde su ogromni  uticaji  sa svih strana, te navodi da „ne zna da li je ova država naša ili internacionalna“.

Prema njegovim rečima, najveća razočarenja su bila u ono u šta  je verovao, a „u ovo što je sada na vlasti ne verujem“.

Kada je reč o političkim strankama, pri stavu je da  nije važno koje je mačka boje, važno je da hvata miševe.

„Šetali smo na protestima posle Ribnikara kada sam svojim bliskim ljudima rekao "sada da vidi (Aleksandar Vučić) nas milion na ulici i da kaže okej, jasno mi je, nećete me, doviđenja-prijatno, i časno se povuče", šta ćemo mi?! Mene da stave za ministra kulture, pa šta ćemo mi u ovako nakaradno podešenom  sistemu“, upitao je Timarov.

Timarov smatra da svetu treba ozbiljan reset, da treba da sklonimo ego i da kažemo- mi nismo uspeli.

„Svet ne može ovako da funkcioniše- od toga kako je organizovana trgovina, novinarstvo, kultura, prosveta, avio saobraćaj, ovo ovako ne ide, mi smo se zapleli, došlo je neko novo doba, sve je zrelo za novi prijemni ispit“, istakao je Timarov.

Na pitanje postavljeno iz Medija centra, povodom kampanje napada na glumce okupljene oko protesta „Srbija protiv nasilja“, Timarov je upitao čemu služi država, da li služi sebi ili nama, da li treba da funkcioniše u našem ili u svom interesu.

„To njih boli. Stideti se nas i napadati nas, upravo je napad iz straha jer očigledno mi nešto vidimo. Da bi tražio istinu, moraš da budeš slobodan. Mi treba da smo kritičari vremena i neko ko ima sluh i njuh jer se mi bavimo traganjem za istinom. Da bi bio dobar glumac moraš da imaš slobodan um, a mi kada imamo slobodan um, to ne odgovara. Zato je tolika pažnja (vlasti) na nas. Jer sve što se radi medijski-rijaliti, muzika, radi se da bi se otupela oštrica koju glumac po prirodi svog posla stalno drži naoštrenu“, navodi Timarov.

 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.