Saopštenje za medije i portale AKUD ,"Mika Mitrović Jarac" audicija
Ustupljena fotografija

Saopštenje za medije i portale AKUD ,"Mika Mitrović Jarac" audicija

Povodom 75 godina postojanja akademskog kulturno-umetničkog društva Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu ,,Mika Mitrović Jarac organizuje se audicija za nove članove, nove igrače i igrače sa iskustvom. Svojim dugogodišnjim prisustvom u svetu folklora ,,Jarac je primer društva koje okuplja ambiciozne mlade ljude kako bi zajedno radili na očuvanju kulturnog nasleđa naše zemlje.

Ustupljena fotografija

AKUD je do sada učestvovao na nebrojeno puno fesivala u inostranstvu kako bi predstavio Srbiju u najboljem svetlu. Sa nekih takmičarskih festivala dobio je priznanja, a jedno od najznačajnih je prvo mestu za najbolju koreografiju na takmičenju u Bujukčekmečeu u Turskoj 2008. godine. Ove godine AKUD ,,Mika Mitrović Jarac je učestvovao na festivalu u Nemačkoj gde se takođe pokazao u najlepšem svetlu i još jednom pokazao da su srpski studenti odlika dobrog vaspitanja, poštovanja tradicije, želje za povezivanjem i učenjem o novim kulturama, kao i sklapanju novih prijateljstva, a posebna zahvalnica Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i AKUD-u to i dokazuje.

Ustupljena fotografija

Tokom svog postojanja, ,,Jarac je bio i ostao deo studiranja mnogih stručnjaka iz oblasti medicine, farmacije, i drugih profesija. Ova jubilarna 75. godina je odlična prilika da AKUD još jednom otvori svoja vrata mladim ljudima u Beogradu. Prijave su već uveliko otvorene. AKUD očekuje, po dosadašnjim prijavama, jednu od najvećih audicija u poslednjih par godina. Budite deo drugačijeg scenskog i igračkog programa, prijave su otvorene do 15. septembra. 

Više informacija možete dobiti na e-mail adresi office@mmj.org.rs ili na instagram profilu akudmikamitrovicjarac.

Kratko saopštenje za medije

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.