Raspisan konkurs za novi ciklus Akademije novinarstva

Raspisan konkurs za novi ciklus Akademije novinarstva

Beogradska otvorena škola poziva novinare i novinarke da se prijave za novi ciklus Akademije novinarstva Mladi i mediji. Jedinstvenu priliku da unaprede znanja, veštine i alate za bavljenje novinarstvom dobiće čak 15 novinara i novinarki.

Na predavanjima će učesnici i učesnice imati priliku da uče od profesionalaca iz priznatih srpskih redakcija – NIN-a, KRIK-a, CINS-a, N1, BBC-ja na sprskom, RTV-a i mnogih drugih. Biće obrađene teme poput korišćenja naprednih tehnika i alata u novinarstvu, istraživačkog novinarstva, mobilnog novinarstva, novinarske forenzike, ali i upotreba novih formi – veštačke inteligencije, vizualizacije podataka, podkasta i drugih.

Osim predavanja, polaznici i polaznice će, uz podršku mentora – medijskih stručnjaka i stručnjakinja iz najeminentnijih domaćih medijskih kuća, biti u prilici da kreiraju sopstvene medijske proizvode za koje su pripremljene vredne novčane nagrade: 2.000 evra za prvo mesto, 1.500 za drugo i 1.500 evra za treće mesto!

Program počinje trodnevnim treningom upoznavanja, koji će se održati uživo od 24. do 26. januara 2024. godine. Program predavanja će trajati šest nedelja i održaće se u onlajn sferi, izvan radnog vremena, dok će trodnevni završni događaj biti organizovan uživo. Odabranim polaznicima i polaznicama će biti pokriveni troškovi prevoza, smeštaja u hotelu i hrane.

Uslovi za prijavu su da su svi kandidati i kandidatkinje već angažovani u nekom od medija, kao i da imaju do 35 godina.

Prijave su otvorene do 22. decembra u 15h, a više informacija dostupno je na portalu mingl.rs.

 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.