Poziv za podnošenje projektnih ideja: Menjaj na zeleno!
Foto: Logo BOŠ

Poziv za podnošenje projektnih ideja: Menjaj na zeleno!

Vi ste organizacija civilnog društva ili medij i bavite se zaštitom životne sredine i klimatskim promenama u svojoj zajednici?  

 

 

 

 Interesuje vas proces donošenja odluka i primena javnih politika na lokalu u ovim oblastima?

 

  

 

 Imate jasnu ideju kako da se reše problemi poput neefikasnog upravljanja vodama, zagađenja vazduha ili upravljanja otpadom?  

 

 

 

 Onda je ovo poziv za vas! 

 

 

 

PRIJAVITE SE!

 

 

Dokumenta za prijavu možete preuzeti OVDE

 

 

U okviru petogodišnjeg projekta „Zajedno za životnu sredinu“, Beogradska otvorena škola (BOŠ) objavljuje poziv za podnošenje projektnih ideja za Program podrške civilnom društvu i medijima za učešće u procesima donošenja odluka i praćenju primene javnih politika iz oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena – Menjaj na zeleno!

 

 

Program je namenjen civilnom, građanskom društvu koji je pokretač promena i ključni akter demokratskog razvoja. Ovaj Program će podržati organizacije civilnog društva i medije da prepoznaju probleme koje se tiču životne sredine u svojim lokalnim zajednicama, da podstaknu društvene promene u svojim zajednicama i građane aktivno uključe u procese donošenja odluka. Program podržava civilno društvo i medije koji imaju snažno utemeljenje u lokalnim zajednicama i staraju se da njihovi  interesi budu na zadovoljavajući način predstavljeni. 

 

 

OSNOVNE INFORMACIJE

 

 

 

Podrška organizacijama civilnog društva i medijima u okviru ovog programa podrazumeva finansijsku podršku za realizaciju projekata u rasponu od 5.000,00 do 15.000,00 USD.   

 

 

 

Podržavamo aktivnosti organizacija civilnog društva i medija koje doprinose razvoju i reformama sledećih oblasti zaštite životne sredine:  

 

 

 

  • Upravljanje otpadom;  
  • Kvalitet vazduha; 
  • Zaštita prirode;   
  • Zaštita i upravljanje vodama; 
  • Klimatske promene; 
  • Horizontalno zakonodavstvo (naročito se podstiču predlozi u vezi sa vladavinom prava u životnoj sredini). 

 

 

 

Očekivani period realizacije projekata je između septembra 2023. i aprila 2024. godine. 

 

 

 

Opširnije informacije o Programu podrške Menjaj na zeleno! kao i svim uslovima za učešće u Programu pogledajte u Smernicama za prijavljivanje, koje možete naći OVDE

 

 

 

 

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

 

 

 

Podrška u okviru ovog Poziva namenjena je:

 

 

 

  • Organizacijama civilnog društva koje su registrovane kao udruženja, fondacije ili zadužbine u skladu sa važećim Zakonom o udruženjima ili Zakonom o zadužbinama i fondacijama  
  • Medijima čiji su izdavači upisani u Registar medija u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima  

 

 

 

Organizacije civilnog društva i izdavači medija mogu predlagati projekte samostalno (kao nosioci projekta) ili u partnerstvu (bilo kao nosioci projekta ili kao partneri na projektu). Partnerstva nisu obavezna. Partnerstvo čine nosilac projekta i jedna ili više partnerskih organizacija ili medija. 

 

 

 

 

KAKO SE PRIJAVITI?

 

 

  

 

Prijave za učešće na Programu Menjaj na zeleno! vrše se isključivo elektronski putem onlajn formulara kome možete pristupiti OVDE. Predlozi projektnih ideja koji budu dostavljeni na drugi način neće biti razmatrani. 

 

 

 

 

 

DO KADA JE POZIV OTVOREN?

 

 

 

Rok za podnošenje projektnih ideja je 5.jula 2023. godine, do 15 časova.  

 

 

 

Predlozi projektnih ideja dostavljeni nakon postavljenog roka neće biti razmatrani. 

 

 

 

 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.