Poziv na Šetnju za mir u Izraelu
Foto: Haver Srbija

Poziv na Šetnju za mir u Izraelu

Poziv na Šetnju za mir u Izraelu

Nedelja, 15.10.2023. u 12 časova, Plato ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu

U ovim teškim i složenim danima, od suštinskog je značaja da pokažemo svoju predanost vrednosti ljudskih života i nepokolebljivu posvećenost miru. Nedavni događaji u Izraelu podsećaju nas na hitnu potrebu da se okupimo, ostavimo politiku po strani i stanemo na stranu mira.

Tišina pred nasiljem ne sme da bude naša opcija i naša je ljudska dužnost da ga osudimo. Pozivamo sve sugrađane i sugrađanke, bez obzira na veru ili političko uverenje, da se pridruže Šetnji za mir u Izraelu. Ovo je trenutak kada je neophodno stati i pokazati da svetost ljudskog života treba da predstavlja univerzalnu vrednost i da nasilje zaslužuje bezuslovnu osudu sa koje god strane da dolazi.

Šetnja za mir u Izraelu nije politički skup, ona je naša zajednička izjava protiv nasilja, mržnje i patnje nedužnih ljudi. Verujemo u važnost očuvanja ljudskosti, saosećanja i razumevanja u svakoj prilici.

Pozivamo vas da se priključite Šetnji za mir u Izraelu i da se zajedno udružimo oko vrednosti koje poštuju ljudski život, empatiju i promociju mira.  

Povedite prijatelje i prijateljice, članove i članice porodica, kolege i koleginice.

Vidimo se u nedelju, 15.10.2023. u 12 časova. Okupljanje je na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, odakle će Šetnja za mir u Izraelu krenuti.

Naše misli su s nedužnim žrtvama ovog nasilja i njihovim porodicama i prijateljima.

Sonja Viličić

Izvršna direktorka

Haver Srbija

Aleksandar Albahari

Predsednik

Savez jevrejskih opština Srbije

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.