Otvorene prijave za trening istraživačkog novinarstva
Foto: Logo CINS

Otvorene prijave za trening istraživačkog novinarstva

Ukoliko želite da naučite ili usavršite tehnike istraživačkog novinarstva, prijavite se na trening koji organizuju CINS i Transparentnost Srbija.

Onlajn obuku CINS organizuje od 24. do 26. aprila. Tokom trodnevnog praktičnog treninga izabrani polaznici će od redakcije CINS-a i stručnjaka iz Transparentnosti Srbije naučiti:

  • kako da prepoznaju zloupotrebu javnih sredstava,
  • koje baze podataka mogu da koriste u radu i kako,
  • kako da traže informacije od nadležnih,
  • kako da napredno pretražuju Internet,
  • na koji način kroz interaktivne grafike i video formate da približe čitaocima svoje priče,
  • kako da budu sigurni da su im tekstovi „otporni na metke“ (provera činjenica)

Istraživači iz redakcije CINS-a mnogo puta su nagrađivani za svoj rad. Za seriju tekstova o tretmanu korupcije u Srbiji i vezama fudbala, politike i kriminala, kao i brojne druge nagrade i priznanja nagrađeni su i „evropskim Pulicerom“, odnosno nagradom European Press Prize.

Transparentnost Srbija je domaća, nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija usmerena na borbu protiv korupcije u Srbiji.

Najvažniji cilj koji Transparentnost Srbija želi da ostvari jeste povećanje transparentnosti rada državnih organa kao način da se spreči zloupotreba javnih ovlašćenja u privatne svrhe.

Trening je dostupan svim novinarkama i novinarima (a posebno podstičemo prijave onih koji su na početku novinarske karijere), kao i predstavnicima civilnog društva koje zanimaju istraživačke tehnike.

Da biste se prijavili pošaljite nam CV i motivaciono pismo putem gugl upitnika do 9. aprila do 23:59 (zakasnele prijave neće biti uzete u razmatranje).

Za sva pitanja i eventualne nejasnoće pišite na office@cins.rs (najkasnije do 5. aprila kako bismo imali vremena da odgovorimo na sva pitanja).

Svi prijavljeni će do 17. aprila biti obavešteni da li su izabrani za polaznike treninga.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.