Otvoren konkurs za regionalnu novinarsku nagradu Srđan Aleksić
Srđan Aleksić

Otvoren konkurs za regionalnu novinarsku nagradu Srđan Aleksić

Konkurs za regionalnu novinarsku nagradu "Srdjan Aleksić", koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost i izuzetnost, za doprinos zajednici i za medije, raspisan je danas, a prijave mogu biti podnete do 1. novembra.

Nagrada se dodeljuje novinarkama, novinarima i medijima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, koje mogu nominovati udruženja, neformalne grupe, mreže organizacija civilnog društva, urednici u medijima, novinari, sindikati, naučno-obrazovne institucije, kao i univerzitetski nastavnici iz četiri zemlje.

Novinarke, novinari i mediji ne mogu se direktno prijaviti na konkurs, navli su u saopštenju organizatori konkursa.

Više informacija o konkursu dostupno je na linku.

Regionalna novinarska nagrada "Srđan Aleksić" biće dodeljena 10. decembra 2022. u Banjaluci, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

Srđan Aleksić bio je mladić iz Trebinja koga su u januaru 1993. godine na smrt pretukla trojica pripadnika Vojske Republike Srpske, zato što je od ubistva spasio svoga sugrađanina Alena Glavovića.

Konkurs organizuju nevladine organizacije Helsinški parlament građana Banjaluka, Lupiga - Svijet kroz obične oči iz Zagreba, Nezavisno društvo novinara Vojvodine iz Novog Sada i Institut za medije iz Podgorice.

Izvor: Beta

Meija centar Beograd/25.10.2022.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.