Konkurs za učešće u Programu plaćene prakse za studente novinarstva ”Denis Kolundžija“
Foto: Pixabay

Konkurs za učešće u Programu plaćene prakse za studente novinarstva ”Denis Kolundžija“

Slavko Ćuruvija fondacija saopštila je da je otvoren poziv za studente i studentkinje novinarstva da se prijave za Program plaćene studentske prakse „Denis Kolundžija“ u partnerskim medijima Fondacije.

Program plaćenih studentskih praksi od 2024. godine nosi ime preminulog novinara Denisa Kolundžije, koji ga je inicirao u okviru Slavko Ćuruvija fondacije.

Za Program plaćenih studentskih praksi „Denis Kolundžija“ mogu da se prijave studenti medijskih i novinarskih studija na fakultetima u Srbiji. Pet najboljih biće izabrano da učestvuje u programu.

Program praksi podrazumeva dnevni praktični angažman u partnerskim redakcijama (FoNet i Beta, Vreme, Cenzolovka i Radija 021) na definisanju i realizaciji novinarskih zadataka, u saradnji sa urednicima.

Angažman će biti prilagođen obavezama studenata na fakultetima. Izabrani studenti imaće mentorsku podršku urednika i novinara u partnerskim medijima. Uspešni kandidati će dobiti priliku da steknu neposredno iskustvo u praćenju događaja i proizvodnji informativnih medijskih sadržaja.

Program prakse biće realizovan u periodu od 1. jula do 31. avgusta 2024. godine. Praksa se odvija u redakcijama partnerskih medija.

Za one koji budu primljeni na praksu obezbeđena je mesečna stipendija u iznosu od 200 američkih dolara bruto, u dinarskoj protivvrednosti.

Zainteresovani studenti treba da pošalju motivaciono pismo i CV na adresu konkurs@slavkocuruvijafondacija.rs, najkasnije do 19. maja 2024. u 23.59. Prijave koje stignu nakon navedenog roka ili budu nepotpune, neće biti uzete u razmatranje.

Medija centar Beograd/9.5. 2024.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.