Podrška STEAM obrazovanju u srednjim školama

Podrška STEAM obrazovanju u srednjim školama

06.10.2020. - 11:00, I sprat, Velika sala

Pozivamo vas na konferenciju na kojoj će biti predstavljen projekat
"Podrška STEAM obrazovanju u srednjim školama", koji će realizovati Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR fondacija

Jedan od strateških ciljeva obe Fondacije je obezbeđenje uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje dece. U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Centrom za promociju nauke, Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija započinju projekat čiji je cilj poboljšanje uslova za STEAM obrazovanje u srednjim školama. STEAM obrazovanje obuhvata izučavanje prirodnih nauka, tehnologije, inženjerstva, umetnosti i matematike na interdisciplinaran način koji ima svoju merljivu i jasnu primenu.

Kroz nabavku opreme, unapređenje kompetencija nastavnika, kao i povećanje znanja i interesovanja učenika za STEAM discipline, Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR će pomoći učenicima da steknu veštine koje su im neophodne za uspešno snalaženje na tržištu rada. Posebna pažnja biće posvećena izuzetnim srednjoškolcima kojima ćemo omogućiti odlazak na međunarodna takmičenja iz STEAM oblasti.

Na konferenciji će biti najavljen konkurs za izbor pet škola koje će dobiti novu opremu.

Govore:

  • Dušan Kićović, državni sekretar

  • Stefan Lazarević, generalni direktor NCR Srbija i EMEA direktor za spoljne poslove

  • Ana Košel, direktor, Fondacija Ana i Vlade Divac

  • Marko Krstić, v.d. direktora Centra za promociju nauke

 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.