Bolji smo zajedno

Bolji smo zajedno

„Bolji smo zajedno“ naziv je nacionalne medijske kampanje za socijalnu inkluziju dece sa smetnjama u razvoju. Kampanju sprovodi organizacija Bernard Brun u konzorcijumu sa B&S Europe, CARE Austria i inicijativom za inkluziju Veliki i Mali, u okviru projekta „Razvoj usluga u zajednici za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice“.

Projekat „Razvoj usluga u zajednici za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice“ sprovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji u partnerstvu sa Ministarstvom rada i socijalne politike Republike Srbije i UNICEF-om, a realizuje ga 41 opština u Srbiji sa zajedničkim ciljem – uključivanju dece sa smetnjama u razvoju u svakodnevni život zajednice i pružanje podrške njihovim porodicama.

Kampanja „Bolji smo zajedno“ želi da: poveća znanje o pravima dece sa smetnjama u razvoju poboljša razumevanje i prihvatanje koncepta jednakih mogućnosti preusmeri pažnju sa nedostataka na mogućnosti i socijalnu inkluziju Povodom početka kampanje za promovisanje novih usluga u zajednici za socijalnu inkluziju dece sa smetnjama u razvoju, Medija centar Beograd organizovao je svečani događaj u Domu omladine kojem su prisustvovali Vensan Dežer, šef Delegacije EU u Srbiji, Rasim Ljajić, ministar rada i socijalne politike u Vladi Republike Srbije, Lesli Miler, zamenica direktorke UNICEF-a u Srbiji, kao i predstavnici 41 lokalne samouprave u Srbiji koje realizuju ovaj program.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.