"VREDNO JE! IZAZOVI, PREPREKE I MOGUĆNOSTI ZA INTEGRACIJU POVRATNIKA I  UGROŽENIH KATEGORIJA STANOVNIŠTVA – ISKUSTVA IZ JUGOISTOČNE SRBIJE"

"VREDNO JE! IZAZOVI, PREPREKE I MOGUĆNOSTI ZA INTEGRACIJU POVRATNIKA I UGROŽENIH KATEGORIJA STANOVNIŠTVA – ISKUSTVA IZ JUGOISTOČNE SRBIJE"

Organizacije CARE International Balkan, NEXUS Vranje i ENECA iz Niša pozivaju medije i  fotoreportere da medijski isprate Konferenciju:  

„VREDNO JE! IZAZOVI, PREPREKE I MOGUĆNOSTI ZA INTEGRACIJU POVRATNIKA I  UGROŽENIH KATEGORIJA STANOVNIŠTVA – ISKUSTVA IZ JUGOISTOČNE SRBIJE“ 

7. juna 2023. godine u Hotelu M, u Beogradu, sa početkom u 10.00 časova. 

Konferencija se organizuje u okviru projekta „Nove ekonomske mogućnosti za povratnike i  vulnerabilne kategorije građana u južnoj i istočnoj Srbiji“, koji finansira Savezno ministarstvo  za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke (BMZ). 

Osnovna tema Konferencije su uslovi za integraciju povratnika i inkluziju ugroženih kategorija  građana i građanki.  

Uvodne reči: 

Tomislav Žigmanov, ministar, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog,  Nj.E. Anke Konrad, ambasadorka Nemačke u Srbiji  

Štefan Evers, zamenik direktora CARE Internacional Nemačka. 

(Posle uvodnih reči, uvodničari će dati izjave za prisutne medije u za to određenom prostoru  ispred sale). 

Konferenciji je prethodila serija okruglih stolova u Pčinjskom, Jablaničkom, Niškom, Pirotskom,  Zaječarskom i Borskom okrugu, sa lokalnim vlastima, institucijama i civilnim sektorom. Zaključci  ovih skupova, o preprekama za ostvarivanje socijalnih, ekonomskih, obrazovnih, zdravstvenih i  drugih potreba povratnika i drugih osetljivih grupa predstavljaće osnovne teme Konferencije.  

Konferenciji će prisustvovati predstavnici nacionalnih institucija, civilnog društva, kao i akteri iz  ciljnih projektnih okruga – južne i istočne Srbije, koji će imati priliku da svoje preporuke prenesu  institucijama kroz direktne predloge i diskusiju. 

Dnevni red Konferencijena linku:

https://mc.rs/upload/Dnevni_red_Konferencije_Vredno_je.pdf

Srdačno, 

Tim projekta CARE-NEXUS-ENECA 

Kontakt osoba: Vesna Jovanović, Menadžerka projekta CARE International 

www.care-balkan.org 

www.nexusvranje.com 

www.eneca.org.rs

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.