Visoki savet tužilaštva formirao predmet zbog fotografija koje je objavio ”Alo“
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Visoki savet tužilaštva formirao predmet zbog fotografija koje je objavio ”Alo“

Visoki savet tužilaštva formirao je predmet povodom teksta i fotografija koji su objavljeni na naslovnoj i pratećim stranicama jednog dnevnog lista i njegovog Internet portala u vezi navodnog nedoličnog ponašanja zaposlene u jednom od beogradskih osnovnih javnih tužilaštva.

Kako je saopšteno, Savet će zajedno sa svojim stalnim radnim telima koja bi po svojim ovlašćenjima mogla doprineti razjašnjenju činjeničnog stanja, preduzeti u neposrednom vremenskom periodu radnje radi potpunog razjašnjenja svih okolnosti događaja.

„Radnje će uključiti proveravanje celokupnog sleda činjenica, od sačinjavanja fotografija do načina njihovog pribavljanja i upućivanja na više adresa elektronske pošte različitih organa i medija, kao i namere koja je dovela do takvih koraka. Nakon utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja Savet će preduzeti radnje i mere iz svoje nadležnosti prema odgovornim licima“, navedeno je u saopštenju.

Visoki savet tužilaštva apelovao je na medije da u svom izveštavanju postupaju u skladu sa odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima, kao i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kao i drugim zakonskim i podzakonskim aktima koji su primenjivi povodom ovog događaja, pri tome imajući u vidu potrebu zaštite dostojanstva i integriteta javnog tužilaštva kao bitnog činioca krivičnopravne zaštite društva.

Podsećamo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je juče da fotografije koje je objavio list „Alo“ na naslovnoj strani na kojoj je navodno jedna od zaposlenih u prostorijama ove institucije, pod naslovom „Tange tresu tužilastvo“ – nisu nastale u u prostorijama tužilaštva.

Izvor: N1

Medija centar Beograd/24. 9. 2023.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.