UNS traži od SNS da se izvini novinaru Info Vranjskih Slavomiru Kostiću
Foto: Logo

UNS traži od SNS da se izvini novinaru Info Vranjskih Slavomiru Kostiću

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je Srpsku naprednu stranku da povuče saopštenje Gradskog odbora u kojem su iznete uvrede na račun novinara portala Info Vranjske Slavomira Kostića  i javno se izvini Kostiću.

„Kostić je u jučerašnjem saopštenju Gradskog odbora SNS-a u Vranju nazvan „bednikom“ i nizom drugih uvredljivih termina koje ovde nećemo ponavljati“, saopštio je UNS.

Redakcija i glavni i odgovorni urednik Info Vranjskih Saša Stojković povodom ovog traže i očekuju zaštitu nadležnih organa i javnosti.

„Nacrtana je meta našoj redakciji i novinarima“, stoji u saopštenju Info Vranjskih.

UNS poziva medije da ne prenose saopštenja kojima se na najprimitivniji način vredjaju kolege i podseća ih da snose odgovornost za ono što objavljuju.

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da je neprihvatljivo da se to nezadovoljstvo iskazuje uvredama.

Izvor: Danas

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.