Unija Roma Srbije - učestvovanje na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima

Unija Roma Srbije - učestvovanje na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima

Konferencija za novinare Unije Roma Srbije

Romska politička partija Unija Roma Srbije aktivno će se uključiti u predstojeće parlamentarne i lokalne izbore zakazane za 17 decembar 2023.godine. Unija Roma Srbije, koja se zalaže za prava i interese romske zajednice u Srbiji, ima za cilj da obezbedi adekvatno zastupanje Roma na svim nivoima vlasti.

Unija Roma Srbije je osnovana sa namerom da se bori protiv diskriminacije, siromaštva i socijalne isključenosti Roma, kao i da promoviše njihovu kulturu, jezik i tradiciju. Kroz svoj rad, partija se zalaže sa stvaranje jednakih mogučnosti za sve građane Srbije, bez obzira na njihovu etničku pripadnost.

Učešće Roma Srbije na parlamentarnim i lokalnim izborima predstavlja važan korak ka ostvarenju ciljeva romske zajednice. Ova politička organizacija će se zalagati za unapređenje obrazovanja, zapošljavanja zdravstvene zaštite i stanovanja za Rome, kao i za jačanje njihovog političkog uticaja.

URS poziva sve građane Srbije, bez obzira na njihovu etničku pripadnost da podrže Uniju Roma Srbije na predstojećim izborima. Ova partija će se boriti za pravednije društvo u kojem će svi građani imati jednake šanse i prava.

Unija Roma Srbije će u narednom periodu aktivno raditi na promociji svojih političkih programa i ideja kao i na informisanju javnosti o svojim ciljevima.

Ovim povodom će se novinarima i predstavnicima civilnog društva na konferenciji obatiti:

  • Zamenik predsednika Unije Roma Srbije, Zoran Simić

  • Predsednik Unije Roma Srbije, Miloš Mihajlović

  • Umetnica, Zejna Murkić

  • Kompozitor Saša Nikolić

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.