UNESCO i Evropska unija pozivaju mlade novinare i novinarke iz istočne Evrope i Turske da se prijave za učešće u programu SEE Youth Newsroom

UNESCO i Evropska unija pozivaju mlade novinare i novinarke iz istočne Evrope i Turske da se prijave za učešće u programu SEE Youth Newsroom

UNESCO i Evropska unija pozivaju mlade novinare i novinarke iz istočne Evrope i Turske da se prijave za učešće u programu SEE Youth Newsroom-u gde će izveštavati sa međunarodnih događaja i pisati o zanimljivim temama.

Pravo učešća imaju mladi od 20 do 33 godine koji dolaze iz Albanije, Severne Makedonije, Srbije, Bosne  Hercegovine, Crne Gore, Turske i Kosova.

Potrebno je da kandidati imaju napredno znanje engleskog jezika i da imaju dokazano akademsko iskustvo u oblasti novinarstva i medijskih pitanja.

Poželjne kvalifikacije:

  • Poželjno je da su kandidati zaposleni u nacionalnim ili internacionalnim medijijma (novine, magazine, agncija, TV, radio ili informaivni portal).
  • Takođe, poziv je otvoren i za frilens entuzijaste sa aktivnim i redovno ažuriranim nalogom na društvenim mrežama ili blog platformom.
  • Značajno je iskustvo u kreiranju multimedijalnog sadržaja i duboko razumevanje onoga što čini dobru onlajn priču.

Za zainteresovane kandidate koji se već bave novinarstvom, uključen je širok spektar medija: tradicionalni mediji, ali i radio, video, fotografija, štampani karikaturi i drugi kreativni mediji.

Da biste se prijavili, pošaljite e-mail sa svojom biografijom i kratkim motivacionim pismom na udruzenjecroa@hotmail.com.

Više o pozivu možete videti: https://www.youthnewsroomsee.com/join.

Youth Newsroom je deo projekta “Building Trust in Media in South East Europe and Turkey- Phase 2” koji realizuju UNESCO i Evropska unija.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.