Tužilaštvo: Fotografije koje je objavio ”Alo“ nisu nastale u prostorijama tužilaštva
Foto: Printscreen YT/N1 Srbija

Tužilaštvo: Fotografije koje je objavio ”Alo“ nisu nastale u prostorijama tužilaštva

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da fotografije koje je objavio list "Alo" na naslovnoj strani na kojoj je navodno jedna od zaposlenih u prostorijama ove institucije, pod naslovom "Tange tresu tužilastvo" - nisu nastale u u prostorijama tužilaštva.

„Povodom teksta objavljenog dana 24.9.2023. godine u dnevnom listu „Alo“,pod naslovom „Tange tresu tužilastvo“, želim da obavestim javnost da fotografije nisu nastale u prostorijama tužilaštva, a to je toliko očigledno imajući u vidu enterijer (ambijent i nameštaj u prostoriji gde su sačinjenje), a to bi mogao svako od zaposlenih u tužilaštvu da potvrdi, kao i svi oni koji su raznim povodima boravili u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva. Najoštrije osuđujem objavljivanje privatnih fotografija kojima se na najgrublji način krši pravo na privatnost bilo kog lica, a nisu ni u kakvoj vezi sa obavljane posla ili javne funkcije u drzavnom organu“, stoji u saopštenju.

„Takođe,smatram da je Etički odbor Visokog saveta tužilaštva jedini kompetentan da proveri navode i da u što kraćem roku donese odluku, kao i da bi zbog očuvanja integriteta javno tužilačke organizacije i svih zaposlenih, bilo dobro da se utvrdi i ko su pravi podnosioci.

Naime, jako je bitno da se utvrdi ko je i kada isključivo privatne fotografije dostavio listu „Alo“, a koji je bez odobrenja osobe koja je na fotografijama i objavio“, navodi se i dodaje da će o ovom slučaju morati da se bave i drugi nadležni organi.

Izvor: N1

Medija centar Beograd/24. 9. 2023.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.