Šta su ruski mediji "izvukli" iz Vučićevog obraćanja pred Generalnom skupštinom UN?
Foto: Printscreen YouTube/N1 Srbija

Šta su ruski mediji "izvukli" iz Vučićevog obraćanja pred Generalnom skupštinom UN?

Istup srpskog predsednika Aleksandra Vučića privukao je pažnju ruskih medija koji su mahom izdvojili deo gde govori o odnosu sa Ruskom Federacijom.

Srbija razvija odnose sa Sjedinjenim Državama, azijskim i afričkim zemljama i ne prekida odnose sa Rusijom, prenela je ruska RIA Novosti iz izlaganja Vučića pred Generalnom skupštinom UN.

„Sada Srbija ima dobru saradnju sa Sjedinjenim Državama, gotovo odličnu i verujemo da će naši odnosi biti samo bolji u budućnosti. Istovremeno, Srbija će održati veliko i tradicionalno prijateljstvo na svim kontinentima, ponosna na dobre odnose sa svim narodima i zemljama Afrike, Azije i Latinske Amerike“, rekao je Vučić, prenosi RIA Novosti.

Ruska Gazeta prenosi: „Ne delimo ljude na osnovu boje kože i religioznih uverenja, tako da su naši odnosi sa Kinom, Južnom Korejom, Japanom i mnogim arapskim i muslimanskim zemljama na najvišem istorijskom nivou.

Takođe ne prekidamo naše važne i istorijske veze sa Ruskom Federacijom“, naglasio je srpski lider, prenosi ruska Gazeta.

Dodaju da je predsednik Srbije kazao da „Beograd trenutno ima ‘dobru’, ‘skoro odličnu’ saradnju sa Vašingtonom.

„Verujemo da će naši odnosi biti samo bolji u budućnosti“, nastavio je Vučić.

Ovaj medij na kraju podseća da Srbija ne prekida svoje „važne i istorijske veze“ sa Rusijom i dodaje da su nedavno Vučić i ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bočan-Karčenko potvrdili tok harmoničnog razvoja Srbije i Rusije.

Lenta.ru dodaje da je Vučić govoreći u Generalnoj skupštini UN podsetio da su gotovo sve zapadne zemlje pogrešile kršenjem Povelje UN i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN na Kosovu i napadom na Srbiju. On je pojasnio da se to dogodilo pre 24 i 15 godina.

TvZvezda, zvanični kanal ruskog ministartsva odbrane prenosi da je Vučić reka da je želja da srbija postane punopravna članica EU te da to ne isključuje rešenost da se razvije saradnja sa tradicionalnim prijateljima.

Vučić je ranije rekao da je za Srbiju podrška Rusije stvar principa, čak i ako se, zbog odbacivanja da uvedu antiruske sankcije, poveća pritisak zapadnih zemalja i pokušaji da se Beograd izoluje na međunarodnoj sceni.

Ovaj medij prenosi i da se, kako je kazao Vučić, protiv Srbije odvija nova faza informacionog rata kako bi se izvršio pritisak na Beograd i promenio stav prema sankcijama Rusiji.

Izvor: Danas

Medija centar Beograd/22. 9. 2023.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.