SINOS: Osuda pretnje Mališić, zaustaviti govor mržnje u tabloidima
Foto: Medija centar Beograd

SINOS: Osuda pretnje Mališić, zaustaviti govor mržnje u tabloidima

Sindikat novinara Srbije (SINOS) protestovao je danas zbog pretnje upućene Vesni Mališić, zamenici glavnog i odgovornog urednika NIN-a, skrećući pažnju da je „ponovo na sceni takmičenje u vređanju novinara i napadima na njih“.

SINOS je, u saopštenju, zatražio da se „uz efikasnu istragu za počiniocima napada na koleginicu Mališić, hitno obustavi govor mržnje u tabloidima i pojedinim TV stanicama, koji podstiču iste reakcije i na društvenim mrežama, a mogu da proizvedu i fizičke napade na novinare i medijske radnike“.

„Podsećamo da je pre tri godine, u januaru 2018. godine, predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bliher razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem povodom učestalih napada na novinare. Tada je konstatovano da novinarima treba da bude omogućen rad bez ugrožavanja sigurnosti i da će država preduzeti odgovarajuće mere da to sprovede“, navedeno je u saopštenju.

Piše: Miloš Đošić/Izvor: Danas

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.