Serijal studijskih debata i TV-emisija "Kad kažete…"

Serijal studijskih debata i TV-emisija "Kad kažete…"

Medija centar Beograd i Media centar Niš pokrenuli su prvi, jesenji ciklus studijskih debata pod zajedničkim naslovom „Kad kažete…“. Jednom nedeljno raspravljaće se o praktičnim i bitnim problemima društva u Srbiji, s argumentima i kompetentnim sagovornicima koji i najsloženije, strateške teme razumljivo predstavljaju zainteresovanim građanima, pružaju uvid u različita stanovišta i stavove, i omogućuju svakom pojedincu da sam razvije svoje mišljenje. Raznolike priloge „Kad kažete…“ (arhivske materijale, ankete, izjave, kratke reportaže s ljudskim primerima, intervjue…), obogaćuje interaktivnost s publikom: pitanja i komentari građana „ulivaju“ se novim tehnologijama (SMS, E-pošta, Tviter, Fejsbuk…), a javna rasprava nastavlja se on-line na www.mc.rs/KadKazete i povezanim sajtovima, web-forumima itd. U skraćenom izdanju, kao 50ak minuta dinamičnog TV-programa, biće dostupno na brojnim regionalnim i lokalnim TV-stanicama širom Srbije.

Urednički tandem serijala „Kad kažete…“ su doajeni ekonomskog novinarstva Miša Brkić i Mijat Lakićević, a novinarka/voditeljka je Aleksandra Krstić – inače i asistentkinja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, pa će u studiju biti i njeni studenti. Na drugom kraju telekonferencijske veze, u Media centru Niš je Miodrag Stanković, novinar TV5.

Zainteresovani mediji emisiju i dodatne materijale mogu preuzeti sa veb sajta serijala. Medijskim centrima Niša i Beograda svojom arhivom i dopisničkom mrežom partner je agencija FoNet, a na adresi www.fonet.rs/debata.php, za besplatno preuzimanje dostupni su manji segmenti čitavog sadržaja debate - audio i video klipovi, fotografije, tekstovi i transkripti.
Kompletna usluga je besplatna.

Poziv redakcijama i urednicima za besplatno preuzimanje i emitovanje emisije (pdf)

Premijerno emitovanje: TV Studio B Beograd, sreda od 21:00.
Spisak medija koji prenose serijal studijskih debata Kad kažete...

Objavljivanje na internet prezentaciji serijala:
četvrtak, 10:00 - www.mc.rs/KadKazete

Serijal podržava Fondacija za otvoreno društvo - Srbija.

Dodatne informacije

Veb: www.mc.rs/KadKazete
SMS i govorna pošta: 063 465 526
Info: KadKazete@mc.rs
Tviter: #KadKazete
Fejsbuk: www.facebook.com/KadKazete
Logo serijala (pdf, 390 KB)
Aleksandra Krstić (jpg, 2.7 MB)

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.