Saslušani Vuk Cvijić i Milan Lađević o incidentu u Kosovskoj ulici
Foto: Printscreen Youtube N1 Srbija

Saslušani Vuk Cvijić i Milan Lađević o incidentu u Kosovskoj ulici

Novinar nedeljnika "Radar" Vuk Cvijić, na koga je 29. maja u Kosovskoj ulici u Beogradu napao direktor tabloida "Srpski telegraf" Milan Lađević saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Takođe, kako je navedeno u saopštenju tužilaštva, saslušan je i Milan Lađević.

Kako je navedeno iz tužilaštva, tužilac je od Cvijića i Lađevića prikupio potrebne podatke, a nakon prikupljanja drugih potrebnih dokaza biće doneta odluka o daljem postupanju o čemu će javnost biti obaveštena, prenosi Nova.rs.

Podsetimo, Vuk Cvijić, novinar nedeljnika „Radar“ napadnut je nedavno fizički u centru Beograda. Napadač je bio direktor „Srpskog telegrafa“ Milan Lađević.

Nakon napada redakcija političkog nedeljnika „Radar“ uputila je istog dana otvoreno pismo svim nadležnim institucijama, kao i ministru unutrašnjih poslova, premijeru i predsedniku Srbije, u kojem ih poziva da do kraja ispitaju sve činjenice napada.

Nakon otvorenog pisma, ministarka pravde Maja Popović istakla je da je sigurna da će nadležni organi u „najkraćem roku u potpunosti utvrditi činjenično stanje i sve okolonosti“.

Lekarski izveštaj je potvrdio da je Cvijić zadobio udarac.

Zbog napada na novinara „Radara“ saopštenjem se oglasila i United Media koja je navela da se radi o bezumnom napadu i insistirala na kažnjavanju vinovnika napada po zakonu.

Izvor: Nova.rs 

Medija centar Beograd/11. 6. 2024.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.