Prvanović: Nastup Vučića na Pinku zloupotreba položaja, Nadzorni odbor da reaguje
Foto: Printscreen YT/N1 Srbija

Prvanović: Nastup Vučića na Pinku zloupotreba položaja, Nadzorni odbor da reaguje

Član Nadzornog odbora za izbornu kampanju Slobodan Prvanović ocenio je da je današnji nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića na TV Pink bio zloupotreba položaja i pozvao Nadzorni odbor da od Vrhovnog javnog tužilaštva traži da pokrene postupak radi ustanovljavanja krivične odgovornosti šefa države.

Prvanović je Odboru uputio mejl u kojem je naveo da je Vučić u emisiji najavljen kao Predsednik Republike i da se „bavio političkom agitacijom koja se oslanja na ordinarno vređanje političkih neistomišljenika“, kao i da je „politički agitovao u korist jedne političke opcije govoreći u prvom licu množine“.

Dodao je da je na kraju intervjua predsednik Srbije završio „političkim sloganom jedne od izbornih lista“.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napadao je, na političkoj osnovi, pojedine učesnike u izbornom procesu, ugrožavajući njihov integritet i lično dostojanstvo, a što je tačno ono što je Odbor osudio u našem drugom saopštenju“, ukazao je Prvanović.

Po njegovim rečima, Vučić je „aktivno narušavao jedinstvo građana Srbije“, „direktno deleći narod“ i u svojoj političkoj kampanji bavio se pitanjima koja nemaju nikakve veze sa ovlašćenjima Predsednika Republike.

Prvanović je kazao da Odbor treba da osudi takvo postupanje predsednika Srbije i da od njega traži da se uzdrži od takvog ponašanja, a potrebno je zatražiti i od Agencije za sprečavanje korupcije da zauzme stav povodom tog događaja.

Izvor: N1

Medija centar Beograd/18. 11. 2023.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.