Pretnje glavnom uredniku šabačkih "Podrinskih novina"

Pretnje glavnom uredniku šabačkih "Podrinskih novina"

U Šapcu uzavrela je atmosfera nakon dve ozbiljne pretnje, a jedna od njih decidno je upućena glavnom i odgovornom uredniku “Podrinskih novina” Ivanu Kovačeviću.

Povod je bila emisije ”Aktuelno” na TV AS, u subotu uveče, kada je gost bio gradonačelnik Aleksandar Pajić, a glavni i odgovorni urednik “Podrinskih” Ivan Kovačević na portalu ovih novina objavio je tekst ”Žvala”.

U komentarima sa potpisom Đole Marija Marković navedeno je: “Jedan metak rešava stotinu problema”, a na to je regovao Kabinet gradonačelnika Pajića.

U saopštenju se navodi se da je tekst podigao tenziju i uslovio burnu reakciju, da je izneto niz vulgarnosti i neistina, a govor mržnje podsticao na nasilje.

S druge strane u ličnom stavu Ivana Kovačevića, kao reakcija na gostovanje gradonačelnika Pajića, rečeno je :” Posebno me je rastužila njegova otrcana priča o borbi za zdravlje građana, a naročito starijih sugrađana, sa komentarom da neki mediji lažu. Zna se koji! A pet dana je skrivano stanje u Gerontološkom centru, i ništa nije preduzimano da se spreči zaraza.”

Inače, u Gerotološkom centru zaraženo je 125 korisnika od kojih je 14 preminulo, a zaraženo je i 20 zaposlenih u centru.

Pojavio se i komentar koji je potpisao Miroslav Isakovski: “Kovačeviću taj metak može i tebi da se desi ne podstiči nikog pošto si hrabar odradi TI Govnaru”.

U otvorenom pismu Kovačević smatra da je i prvi komentar bio upućen njemu, da bi se zaustavilo pisanje i da u tom ćutanju i medijskom mraku Aleksandar Pajić isplati novcem građana svoja dugovanja.

On poziva tužilaštvo i policiju da istraži ko stoji iza pomenutih pretnji, i podseća i na Fesjbuk stranicu ”Budućnost Šapca” gde je već podneta prijava tužilaštvu zbog govora mržnje i pretnji, a da tužilaštvo nije reagovalo.

Ni tu nije kraj pretnjama porodici Kovačević, kako je ukazala Isidora Kovačević, kćerka Ivanova i novinarka u TV Šabac, ovaj put od skrivenog korisnika na Fejsbuku, koji kaže da ne treba koristi metak nego batinu.

Simptomatično da su novinari, dopisnici i redakcije izuzev TV Šapca i “Glasa Podrinja”, ostali nemi na ove pretnje, čak ima zluradih komentara kao na portalu Šabačke vesti da se radi o španskoj seriji.

Takođe, nedostaju izveštaji o stanju i preminulima u Gerontološkom centru.

Inače, Ivan Kovačević osnivač je prvog privatnog lista u Šapcu i širem okruženju, “Zaslona” 1990. godine, koji je ugašen posle 13 brojeva zabranom Okružnog javnog tužioca.

“Podrinske novine” u ovom obliku izlaze od 2007. godine, a redakcija je dobitnik najvišeg gradskog priznanja, “Nagrade 22.april”, koju su poneli Olja Bećkovć, Vukašin Obradović, redakcija “Danasa”, Milan Jovanović i Aleksandar Obradović.

Izvor: DANAS

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.