Posle Bakareca, i Brnabić o "tajkunskim medijima": Truju naciju, seju mržnju…
Foto: Getty Images

Posle Bakareca, i Brnabić o "tajkunskim medijima": Truju naciju, seju mržnju…

Premijerka Srbije Ana Brnabić optužila je u Skupštini Srbije tajkunske medije za, kako je navela trovanje nacije, sejanje mržnje iz minuta u minut, iz sata u sat.

“Vi imate tajkunske medije koji svaki dan iz ove sale izveštavaju pristrasno, neobjektivno i plasiraju takve poluinformacije da direktno plasiraju laži iz minuta u minut“, rekla je premijerka odgovarajući na pitanje narodnog poslanika Radomira Lazovića kako Vlada Srbije može da brani televiziju na kojoj glavni i odgovorni urednik s  pištoljem sedi u jutarnjem programu.

Lazović je rekao da je knjiga spala na to da Pink i Hepi brani Nebojša Bakarec.

Brnabić je kazala: „Ja nisam licemer da pričam kako je Pink i Hepi užas, a ovi su super“.

Ona je upitala „zar profesor Beogradskog univerziteta koji je stalno na ‘tajkunskim medijima nema lošiji uticaj od Pinka i Hepija“.

“Vi imate medije koji jutros kažu da Vučić deli žrtve zato što je bio u Mladenovcu, a prekjuče kažu da je Aleksandar Vučić kriv zato što su svi zaboravili žrtve Mladenovca. Kakva neprincipijelnost, trovanje nacije, sejanje mržnje iz minuta u minut iz sata u sat. O tome ne pričate, pričate samo o Pinku i Hepiju“, rekla je Brnabić.

Ova izjava Brnabićeve dolazi u danu kada je poslanik Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec optužio televizije N1 i Nova S da su krive za „bolesnu atmosferu u društvu koja pogoduje nastanku tragedija“ poput masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Izvor: N1

Medija centar Beograd/25.5.2023.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.