Odloženo suđenje novinaru Branku Žujoviću i portalu Slobodna Subotica
Foto: Printscreen Youtube RTV Marš HD Valjevo

Odloženo suđenje novinaru Branku Žujoviću i portalu Slobodna Subotica

Današnje ročište po tužbi Aleksandra Radulovića, upravnika službe ginekologije i akušerstva u Subotici protiv novinara Branka Žujovića i Udruženja Slobodan grad, izdavača portala Slobodna Subotica, odloženo je zbog preciziranja tužbe.

Zastupnici i tužioca i odbrane predočili su sudu dokaz iz APR-a da je Udruženje slobodan grad u likvidaciji i da zbog toga tužba mora biti precizirana.

Sledeće ročište zakazano je za 12. april 2023. godine.

Aleksandar Radulović je tužio novinara Branka Žujovića i portal u kome je on radio kao novinar i glavni i odgovorni urednik, jer je u nekoliko tekstova navedeno da je tužilac operisao trudne žene dok je imao korona virus i time ih doveo u opasnost. Tekstovi su objavljeni na portalu Slobodna Subotica u junu i julu 2020. godine.

Tužilac tvrdi da je ovim tekstovima ugrožena njegova reputacija kao uglednog stručnjaka i za pretrpljene duševne bolove traži naknadu od 300.000 dinara.

Izvor: Danas.rs

Medija centar Beograd/ 24. 11. 2022. 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.