Novi zahtevi RTS-u sa protesta ”Srbija protiv nasilja“
Foto: Printscreen YT/N1

Novi zahtevi RTS-u sa protesta ”Srbija protiv nasilja“

Generalni direktor Dragan Bujšević i glavni urednik Nenad Lj. Stefanović potpuno jasno, svesno i namerno izbegavaju da infomišu građane Srbije o aferama, stanju u ekonomiji, korupciji, vezama sa organizovanim kriminalom ljudi iz vrha vlasti, kao što i dalje ignorišu zahtev sa protesta "Srbija protiv nasilja" o smeni celokupnog rukovodstva RTS-a, istakao je Smiljan Banjac sa 21. protesta "Srbija protiv nasilja".

Zbog toga su predstavnici opozicije podneli četiri nova zahteva generalnom direktoru Draganu Bujoševiću, a koje je Banjac saopštio okupljenima:

Zahtevamo,

Proporcionalnu zastupljenost svih parlamentarnih opozicionih partija u svim sadržajima koji su informativnog i društveno politčkog karaktera na RTS.

Nove debatne emisije na prvom programu, u večernjem terminu od 21 sat, 3 puta nedeljno, i najmanje jednom nedeljno gosta iz opozicionih stranaka skupštine Srbije koji će da učestvuje u tim emisijama (pored druga dva emitovanja nedeljno kako bi bilo više učesnika)

Pravo da se prestavnici opozicije pozivaju samostalno u emisije informativnog progama RTS bez prisustva režimskih stranaka

Da se sa proporcijom od minimum 20% prisustva potpisanih stranaka i pokreta, prateći odnos u broju mesta, u Skupštini Srbije otpočne momentalno.

Izvor: N1

Medija centar Beograd/23. 9. 2023.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.