Mreža nevladinih organizacija: Slobodno učešće građana u  izbornom procesu ključno za demokratiju

Mreža nevladinih organizacija: Slobodno učešće građana u izbornom procesu ključno za demokratiju

Mreža nevladinih organizacija za demokratiju, razvoj i bezbednost poziva građane i građanke Srbije da  iskoriste svoje biračko pravo, izađu na izbore 3. aprila i glasaju slobodno, u skladu sa svojim uverenjima i  oslobođeni od bilo kakvih pritisaka.  

Biračko pravo jedno je od najjačih oružja koje građanima i građankama stoji na raspolaganju, a učešće u  izbornim procesima što većeg broja građana garantuje kredibilnost demokratskih izbora.  

Očekujemo da sve institucije uključene u izborni proces svoj posao rade u skladu sa zakonom i da iskoriste  sva svoja zakonska ovlašćenja da sprovedu regularno, fer i demokratsko glasanje i obezbede poštovanje  izborne volje građana i građanki.  

Pozivamo sve nadležne organe da osiguraju primenu zakona, da reaguju u svim slučajevima kršenja zakona  bez izuzetka i da na taj način doprinesu regularnosti izbornog procesa. Isto tako, pozivamo sve članove  biračkih odbora da u skladu sa zakonom prate glasanje, reaguju na sve nepravilnosti ili povrede biračkog  prava i sve prigovore unesu u zapisnike sa biračkih mesta, budući da su upravo biračka mesta ta na kojima  se sabira volja građanki i građana. 

Ostajemo posvećeni izgradnji demokratskog društva, demokratskih predstavničkih institucija.

Mreža nevladinih organizacija za demokratiju, razvoj i bezbednost 

Savet za strateške politike 

Centar modernih veština 

Centar za spoljnu politiku 

Fondacija Centar za demokratiju 

Akademija za demokratski razvoj

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.