Monah Antonije prekinuo razgovor novinara N1 sa Marinikom Tepić ispred Skupštine

Monah Antonije prekinuo razgovor novinara N1 sa Marinikom Tepić ispred Skupštine

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je za N1 da je današnje konstituisanje Skupštine Srbije lice jednopartijske države koje je opozicija koja je bojkotovala izbore želele da pokaže. Razgovor nekadašnje narodne poslanice sa reporterom N1 prekinuo je, međutim, sa svojim pristalicama raščinjeni monah Antonije Davidović poručivši da ne dozvoljava "snimanje laži".

Tepić je u izjavi reporteru TV N1 ispred Skupštine Srbije rekla da je otvoreno pitanje da li bi se oni koji danas protestuju ispred parlamenta, bunili da su prešli cenzus.

„Mi smo bili rigidni u tome da ne možete učestvovati u krađi da biste dokazali da je neko lopov“, rekla je potpredsednica SSP-a uz ocenu da je krađa na poslednjim izborima najdrastičnija, ali da se ne možete protiv nje boriti ako ste joj prethodno dali legitimitet samim učešćem u izbornom procesu.

Opozicija koja je bojkotovala izbore se, prema njenim rečima, borila da pokaže da u državi imamo jednoumlje i jednopartijsku državu.

„I mi smo to dokazali. Bojkot koji je uspeo je to dokazao. Ovo jeste lice koje smo hteli da pokažemo“, poručila je Tepić.

Najavila je i da će, iako više nije narodna poslanica, nastaviti sa održavanjem konferencija za štampu na kojima će govoriti o aferama aktuelne vlasti. Narednu već u sredu ispred sedišta Telekoma Srbije gde se, kako je rekla, odvija neviđena pljačka imovine građana.

„Rude su otišle, vode su otišle, najbolje poljprivredno zemljište je otišlo Arapima i Kinezima, namenska je otišla, i ostali su samo Telekom i EPS“, kazala je Tepić.

Kazala je i da neće pričati samo o aferama, nego i o tome kako da se promeni trenutni sistem i koja je alternativa koju opozicija nudi.

Podsetila je i da se njen glas u većini medija nije čuo, kao i da je to što je RTS prenosio sednice Skupštine doprinelo utisku da opozicija „saučestvuje u brlogu u koji su pretvorili Narodnu skupštinu“.

Potpredsednica SSP-a je poručila i da je zajedništvo opozicije jedini mogući put i da do „slobodnih izbora“ svi moraju ići zajedno, jer kako je rekla, ova nelegitimna skupština ne može da preživi više od godinu do godinu i po dana.

 

Razgovor Marinike Tepić sa reporterom N1 sve vreme je ometao raščinjeni monah Antonije Davidović sa svojim pristalicama, skandirajući preko mefaona „Đilase Vučiću“. U jednom trenutku su prišli bliže, prekinuli intervju, i poručili da neće dozvoliti „snimanje laži“, tako da je razgovor sa potpredsednicom SSP-a nešto kasnije nastavljen u obližnjem Pionirskom parku.

Autor: N1

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.