Maja Nikolić za Danas: Radimo u nemogućim uslovima
Foto: Printscreen YouTube/NOVA S

Maja Nikolić za Danas: Radimo u nemogućim uslovima

Na najvećoj regionalnoj digitalnoj konferenciji o trendovima u telekomunikacijama i medijima – DIGITAL 23, održanoj u petak u beogradskom hotelu Hajat voditeljki i urednici emisije „Među nama“ Maji Nikolić uručeno je prestiženo priznanje za najbolju domaću zabavno-informativnu emisiju. Ova nagrada stiže kao još jedna potvrda kvaliteta programa televizije Nova, koja nastavlja da kreira i emituje najatraktivniji i najkvalitetniji sadržaj za svoju publiku, poštujući standarde profesionalnog novinarstva.

„Zahvaljujem se u ime televizije Nova i u ime redakcije emisije „Među nama“, posebno mnogo hvala žiriju što je prepoznao naš rad, trud i profesionalizam. Ovo je kruna jednog divnog timskog rada i ja samo mogu da obećam da ćemo nastaviti da radimo kao i do sada, sa najvišim standardima kada je televizijsko novinarstvo u pitanju“, istakla je Maja Nikolić prilikom preuzimanja nagrade.

U razgovoru za Danas Maja Nikolić govori o nagradi, uređivanju i vođenju kolažnog programa „Među nama“, ali i o bavljenju profesionalnim novinarstvom u Srbiji.

*Šta za vas znači priznanje za najbolju domaću zabavno-informativnu emisiju?

– Presrećna sam! Svi mi koji radimo u profesionalnim medijima znamo kako je to da radimo u nemogućim uslovima u kojima ste sprečeni da dođete do jedne ogromne grupe sagovornika među kojima su gotovo svi donosioci odluka. U takvim uslovima dajemo sve od sebe da održimo najviši nivo TV novinarstva, da uvek damo sve od sebe da dođemo do druge strane, da svoj posao radimo neostrašćeno i objektivno. Ovo priznanje mi govori da je to prepoznato i zaista sam jako srećna zbog toga.

* Ove godine emisija „Među nama“ ušla je u svoju petu sezonu emitovanja. Šta gledaoce čeka u novoj sezoni?

– Čekamo ih sa svim aktuelnostima iz života koji živimo, bilo da je reč o politici, pop-kulturi, intrigama ili zabavi. Sve to ima svoje mesto u Među nama.

* Magazin „Među nama“ je poznat kao živi program koji postiže ravnotežu između ozbiljnijih i lakših i zabavnijih sadržaja. Kako to uspevate da postignete?

– Već dugo, od 2009. godine radim programe sličnog koncepta, takozvane infotejment programe, i to je nešto što volim da radim i što odražava moju ličnost. Mi ne pucamo na pozicije hard talk intervjua, istraživačkog novinarstva, klasičnog informativnog programa, već imamo za cilj da sve ono što čini naš život, naš dan, nađe svoje mesto u tih dva sata koja će sačekati naše gledaoce kad se umorni sa posla vrate kući.

* Zahvaljujući se na nagradi spomenuli ste timski rad, koliko vam je važan tim sa kojim radite?

– Tim je sve. Mi smo zajedno već četiri godine i volimo ovo što radimo. Nagrada koja je stigla je nagrada za moju redakciju, koja je sklapala ovaj naš mozaik od 2019. komad po komad i zaslužna je za to što je svaki taj delić kvalitetan.

*Koji su glavni izazovi profesionalnog novinarstva u Srbiji danas, po vašem mišljenju?

– Nikada nije bilo više tih izazova. Nekada mi se čini da je najvažnije da se ne zaboravi kako bi trebalo, koji su principi. Kako se radi u ovom svetu u kome su ljudi već naviknuti na apsolutnu jednostranost, na nedostatak dijaloga, na beskrajna obraćanja u kojima nema pitanja, u svetu u kome je propaganda proglašena za novinarstvo…

Izvor: Danas

Medija centar Beograd/19. 9. 2023.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.