Koliko košta jedno veče naprednjaka na Pinku: Cenovnik kaže milion evra, a da li su toliko i platili
Foto: Printscreen YT/N1 Srbija

Koliko košta jedno veče naprednjaka na Pinku: Cenovnik kaže milion evra, a da li su toliko i platili

Po proračunima Transparentnosti Srbije, koalicija oko SNS je za ove lokalne izbore potrošila šest miliona evra, prošlog decembra kada su bili i parlamentarni izbori potrošeno je nešto više od sedam miliona evra. Samo za poslednju emisiju na Pinku, pred izbornu tišinu, sa tri voditelja i publikom, naprednjaci su po cenovniku morali sa sve popustom da izdvoje čak milion evra, a da li su toliko i platili Željku Mitroviću, nije poznato.

Pesmom „dela govore“ počela je emisija na Pinku, a šta su rekla dela u emisiji pred izbornu ćutnju koja je trajala duže od dva sata?

„Samo da znaš, drže nas što duže jer ovo na kraju je iznajmljen termin, Željko hoće to što duže, njemu taksimetar radi, ne bi on nas pustio ovako da dođemo nego zato što mi to platimo“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Koliko košta tročasovno predstavljanje na Pinku u velikom studiju, sa mnogo publike i još više šminke, izračunali su u Transparentnosti.

„Cena tog iznajmljenog termina koji se pojavljuje pred tišinu i traje dva i po sata je prema našoj proceni oko 907 hiljada evra i kada sve uđe u našu ukupnu procenu to sve čini oko šest miliona evra za ovu kampanju“, rekla je Miša Bojović iz Transparentnosti Srbija.

„I gledanost, mi smo privatni servis građana, nas ne morate ništa da platite imate sve“, rekla je voditeljka u Pinkovom studiju.

Na to se nadovezao predsednik: „E, Željko, jesi čuo držimo te za reč…“

Da li je držao za reč Željkovu glavnu zvezdu ili je termin poslednje večeri predizborne kampanje na Pinku ipak plaćen novcem nije poznato. Poznato je ko je u kampanji najviše bio u medijima – što u besplatnim što u plaćenim terminima.

„Vidimo da je naveći trošak ostvaren na Pinkovim kanalima, sledi Hepi, pa sličan iznos za RTS i RTV, Prva pa B92 i ostali kanali kablovski sa manjim iznosom“, kaže Bojović.

A osim malih ekrana, Aleksandar Vučić je apsolutni pobednik i naslovnih strana – čak 169 puta i to 90 odsto pozitivnih, a prati ga Savo Manojlović sa 18 naslovnih strana od kojih je dve trećine negativnih.

Izvor: N1, Žaklina Tatalović

Medija centar Beograd/13. 6. 2024.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.