Kako su mediji u regionu videli obraćanje Aleksandra Vučića
Foto: Printscreen TV PINK

Kako su mediji u regionu videli obraćanje Aleksandra Vučića

Sinoćno gostovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u emisiji Hit tvit na Pinku ispratili su regionalni mediji.

Prvo je, kako piše Indeks, predsednik rekao da se očekuje da će prosečna plata biti 840 evra, te da će se posle nešto više od godinu dana povećati na 1.000 evra, prenosi Danas.

Indeks piše da je „Vučić komentarisao i akcijnu Bolja cena kazavši da je pokrenuta jer Srbija mora brinuti o običnim ljudima, s obzirom na poskupljenja izazvana inflacijom, koja je uvezena“.

Komentarišući navodne napade na njega zbog pomenute akcije, Vučić je utvrdio da se sasvim slučajno u korpi s proizvodima kojima je snižena cena, našao i parizer.

„Nemam ja problem da uzmem i kilo svinjskog vrata i kilo teletine. I lagao bih kada bih to rekao. Oni koji me kritikuju, taj problem imaju neuporedivo manje jer su neuporedivo bogatiji od mene, utvrdio je Vučić“, preneo je Indeks.

Slobodna Dalmacija piše da je Vučić besan.

„Nemam ništa lično protiv Ukrajine, ali teško je ne primetiti razliku u podršci koju je Kijev dobio na svom putu prema punopravnom članstvu u EU i onoj kojoj smo mi svedočili poslednjih godina“, rekao je Vučić, a prenosi Slobodna Dalmacija.

„Kijev se prijavio za članstvo u februaru 2022, samo nekoliko dana nakon što je Rusija započela krvavu invaziju. Nekoliko meseci kasnije Ukrajinci su dobili status kandidata“, nastavlja ovaj portal.

Sarajevsko oslobođenje osvrnulo se na ekonomske aspekte Vučićevog izlaganja.

„Ukupno imamo 37 proizvoda. Targetirali smo one proizvode koji najviše utiču na stopu inflacije“, rekao je Vučić, a prenosi sarajevsko Oslobođenje.

Portal Kliks se nadovezuje sa spiskom proizvoda kojima je zamrznuta cena.

„Džem, marmelada, ulje, brašno, keks, sirni namaz, pasulj, grašak smrznuti, kupus, margarin, kiselo mlijeko, jetrena pašteta, viršle, luk, sapun, pasta za zube su novi proizvodi na spisku proizvoda kojima je zamrznuta cena“, prenosi ovaj portal.

Kliks takođe piše da se Vučić osvrnuo i na pisanje medija o mogućoj smeni Aleksandra Vulina sa čela Bezbednosno-informativne agencije.

„Produžili su mu život. Možda sam i planirao da smenim, a sad ne mogu da smenim pošto su to saznali, odgovorio je Vučić na pitanje da li će Vulin biti smenjen“, reči su predsednika Srbije koje prenosi Kliks.

Izvor: Danas

Medija centar Beograd/18. 9. 2023.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.