Život mladih u Srbiji: Uticaj  KOVID-19 pandemije

Život mladih u Srbiji: Uticaj KOVID-19 pandemije

02.12.2020. - 13:00, II sprat, Velika sala

Istraživanje - Krovna organizacija mladih Srbije

Pandemija KOVID-19 virusa je obeležila 2020. godinu i potpuno promenila ceo svet, te izmenila kontekst   obrazovanja, rada, kretanja, okupljanja, kao i posebno pogodila mlade, kao posebnu društvenu kategoriju.  

Iz tog razloga Krovna organizacija mladih Srbije je sprovela istraživanje pod nazivom Život mladih u Srbiji: Uticaj  KOVID-19 pandemije, koje analizira i mapira perspektivu i položaj mladih ljudi, njihovu zabrinutosti ali i potencijal  da doprinesu društvu, kao i obezbeđuje praktične preporuke koje se baziraju na multisektorskoj angažovanosti.  

Istraživanje prikazuje kako mladi percipiraju sigurnost svojih radnih mesta, u kojoj meri su zadovoljni  obrazovanjem u onlajn sferi, kako se ponašaju u toku pandemije, da li imaju poverenje u institucije, kao i da li je  pandemija utcala na njihova razmišljanja o odlasku iz zemlje.  

U istraživanju je učestvovalo 1103 mladih ispitanika i ispitanica, a spovedeno je uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.  

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Anju Jokić na broj telefona +381 69 738 443 ili na mejl adresu  anja.jokic@koms.rs. Za izjave će nakon događaja na raspolaganju biti neko od članova/ca KOMS tima.

 

Događaj/konferencija se može pratiti uživo preko Web portala Medija centra, YouTube kanala i Facebook stranice Medija centra:

Live FB:  www.facebook.com/medija.centar/live

Live YT:  www.youtube.com/user/MCBeograd

Medija centar: https://mc.rs/sr/uzivo

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.