Završna konferencija Projekta" Ka novoj strategiji sindikata"

Završna konferencija Projekta" Ka novoj strategiji sindikata"

23.12.2021. - 11:00, I sprat, Velika sala

Konferencija za novinare UGS Nezavisnosti uz podršku Olof Palme International Centra

Imajući u vidu da živimo u svetu u kojem svakodnevno raste prekarnost radnika, da su radničke inicijative malobrojne, a kriza radničkog pokreta očigledna, UGS NEZAVISNOST su, uz podršku Olof Palme International Centar, tokom ove godine pokrenuli istraživački projekat pod nazivom “Ka novoj strategiji sindikata”.

Osnovni cilj projekta bila je kritička revalorizacija sindikalne strategije koja treba da dovede do kreiranja novog socijalno-ekonomskog programa, prilagođenog savremenom tržištu rada. Tragali smo za odgovorima na pitanje na koji način promeniti formu sindikalnog organizovanja i usaglasiti je sa pojavom novih netipičnih oblika rada. Kako razvijati međusindikalnu i širu društvenu saradnju, u cilju bolje zaštite ekonomsko-socijalnih i radnih prava građana Srbije?

Tokom istraživanja, sprovedeno je anketiranje građana i zaposlenih u Srbiji, organizovano 14 fokus grupa širom zemlje i realizovano 10 dubinskih intervjua sa poznavaocima sindikalne scene i kretanja na tržištu rada.

Konferencija za novinare UGS Nezavisnosti uz podršku Olof Palme International Centra

Rezultate koji će biti i publikovani, predstaviće istraživači: 

  • Srećko Mihajlović

  • dr Zoran Stojiljković 

  • Vojislav Mihajlović

  • predstavnici donatora i projektnog tima

 

Događaj/konferencija se može pratiti uživo preko Web portala Medija centra, YouTube kanala i Facebook stranice Medija centra:

Live FB: www.facebook.com/medija.centar/live

Live YT: www.youtube.com/user/MCBeograd

Medija centar: https://mc.rs/uzivo

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.