Rezultati istraživanja javnog mnjenja o aktuelnim društveno - političkim pitanjima, agencije za društvena istraživanja STATA

Rezultati istraživanja javnog mnjenja o aktuelnim društveno - političkim pitanjima, agencije za društvena istraživanja STATA

28.07.2023. - 12:00, II sprat, Mala sala

Konferencija za medije agencije za društvena istraživanja STATA

Početkom jula je agencija za društvena istraživanja "stata.rs" objavila rezultate istraživanja javnog mnjenja o aktuelnim društveno – političkim pitanjima, realizovanog u Beogradu.

Povod za realizaciju tog istraživanja bile su dve tragedije u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i selima u okolini Mladenovca i Smedereva, koje su kao dominantnu temu u javnosti postavile – nasilje u društvu.

Osim nasilja kao osnovne teme i da li je sistem “zakazao”, istraživanjem su bila obuhvaćena i pitanja u kom se pravcu kreće Srbija, koji su najveći problemi u društvu, kakav nam je životni standard, osećaj lične bezbednosti, stavovi o protestima “Srbija protiv nasilja” i stavovi o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Mada nije izvesno koliko će vremena proći do sledećih izbora, istraživanjem su bili obuhvaćeni i stavovi o političkim strankama i eventualnim koalicijama i da li je bolje, kada su u pitanju mir i stabilnost u društvu da ostane sve isto ili da dođe do promena.

U petak 28. jula saopštićemo rezultate istraživanja na gotovo ista pitanja,  ali realizovanog na reprezentativnom uzorku za ukupnu populaciju Republike Srbije u period od 21. do 24. jula, sa posebnim osvrtom na uticaj medija (televizija)  na formiranje stavova javnog mnjenja.

Rezultate istraživanja prezentovaće:

  • dr Jovanka Vukmirović, glavni istraživač agencije STATA
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.