Protest naučnika do ispunjenja zahteva!

Protest naučnika do ispunjenja zahteva!

06.05.2022. - 13:00, II sprat, Velika sala

Konferencija za medije Sindikata nauke

Uprkos donošenju Progama institucionalnog finansiranja, naučnoistraživačke organizacije, a pre svega fakulteti, i dalje odbijaju da sa istraživačima zaključe ugovore u radu u skladu sa ovim podzakonskim aktom, koji bi njima garantovali siguran posao, pod jasno definisanim uslovima i obavezama koje moraju da ispunjavaju. Sindikat zahteva hitno sprovođenje Programa i regulisanje radnopravnog statusa naših koleginica i kolega na fakultetima!

Pregovori o platama prekinuti su još pre više od mesec dana bez jasnog napretka! Insistiramo na činejnici da postojeća Vlada, u tehničkom mandatu, ima i pravo i obavezu da reši problem nelegalnih razlika u platama istraživača raspoređenih na identična radna mesta. Tražimo da Vlada i Ministarstvo hitno nastave pregovore ili da saopšte kako nameravaju da reše problem enormnih razlika u platama u sistemu nauke!

Na ovoj konferenciji za štampu, predstavnici Sindikata nauke Srbije upoznaće širu javnost sa najnovijim koracima i aktivnostima sindikata u vezi sa ovim temama, ali i najaviti Protest naučnika do ispunjenja zahteva koji će sindikat organizovati u utorak, 10. maja, sa početkom u 12h na Akademskom platou, pored zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Na konferenciji za štampu govore:

  • Đurđica  Jovović, predsednica Sindikata nauke Srbije

  • Aleksandar Knežević, predsednik pododbora istraživača zaposlenih na fakultetima

  • Srđan Atanasovski, član Sindikata nauke Srbije

 

jastuci smrtovnice osmrtnicama
unbekannte Nummer bahis siteleri marketingfutbol.club
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.