Protest naučnika do ispunjenja zahteva!

Protest naučnika do ispunjenja zahteva!

06.05.2022. - 13:00, II sprat, Velika sala

Konferencija za medije Sindikata nauke

Uprkos donošenju Progama institucionalnog finansiranja, naučnoistraživačke organizacije, a pre svega fakulteti, i dalje odbijaju da sa istraživačima zaključe ugovore u radu u skladu sa ovim podzakonskim aktom, koji bi njima garantovali siguran posao, pod jasno definisanim uslovima i obavezama koje moraju da ispunjavaju. Sindikat zahteva hitno sprovođenje Programa i regulisanje radnopravnog statusa naših koleginica i kolega na fakultetima!

Pregovori o platama prekinuti su još pre više od mesec dana bez jasnog napretka! Insistiramo na činejnici da postojeća Vlada, u tehničkom mandatu, ima i pravo i obavezu da reši problem nelegalnih razlika u platama istraživača raspoređenih na identična radna mesta. Tražimo da Vlada i Ministarstvo hitno nastave pregovore ili da saopšte kako nameravaju da reše problem enormnih razlika u platama u sistemu nauke!

Na ovoj konferenciji za štampu, predstavnici Sindikata nauke Srbije upoznaće širu javnost sa najnovijim koracima i aktivnostima sindikata u vezi sa ovim temama, ali i najaviti Protest naučnika do ispunjenja zahteva koji će sindikat organizovati u utorak, 10. maja, sa početkom u 12h na Akademskom platou, pored zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Na konferenciji za štampu govore:

  • Đurđica  Jovović, predsednica Sindikata nauke Srbije

  • Aleksandar Knežević, predsednik pododbora istraživača zaposlenih na fakultetima

  • Srđan Atanasovski, član Sindikata nauke Srbije

 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.