Promocija publikacije "Rod i rad u kulturnom sektoru u Srbiji"

Promocija publikacije "Rod i rad u kulturnom sektoru u Srbiji"

23.03.2023. - 13:30, II sprat, Mala sala

Konferenciju za medije  organizuje Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) Vas poziva na konferenciju za medije povodom promocije publikacije “Rod i rad u kulturnom polju u Srbiji”.

Ova publikacija rezultat je projekta “Rodna ravnopravnost za kulturnu raznolikost”, podržanog od strane Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost UNESCO-a, koji sprovodi sedam organizacija članica Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (Kolektiv mladih žena Femix, Pobunjene čitateljke, Millennium, Studio 6, Kulturanova, Elektrika i Centar za empirijske studije kulture jugoistočne Evrope).

Projekat ima za cilj stvaranje preduslova za pravičniji pristup koji bi ženama kao kreatorkama kulturnih izraza pružao jednake mogućnosti u kulturnom polju u Srbiji, i izabran je kao jedan od šest najboljih i jedini iz Srbije, od ukupno 1.027 projekata iz celog sveta.

Na konferenciji za medije, predstavićemo rezultate istraživanja koje obuhvata anketu, intervjue i ekspertsku fokus grupu, u kojima su učestvovale kulturne radnice i preduzetnice iz različitih delova Srbije i različitih starosnih grupa.

Govore: 

  • Tatjana Nikolić, FEMIX

  • Nađa Bobičić, Pobunjene čitateljke

  • Predrag Cvetičanin, Centar za empirijske studije kulture jugoistočne Evrope (CESK)

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.