Promocija knjige (biografije) ZORAN ĐINĐIĆ: PROSVET(L)ITELJ autora Mijata Lakićevića

Promocija knjige (biografije) ZORAN ĐINĐIĆ: PROSVET(L)ITELJ autora Mijata Lakićevića

21.09.2022. - 18:00, II sprat, Velika sala

Na promociji će govoriti: 

  • Prof. dr Novica Milić, recenzent

  • Dr Olga Manojlović Pintar, recenzentkinja
  • Dr Latinka Perović, autorka predgovora (uključenje putem video prenosa) 
  • Bora Babić, direktorka i glavna urednica Akademske knjige

  • Vesna Mališić, novinarka NIN-a

  • Mijat Lakićević, autor

Kratke recenzije i biografija autora

Iz pera publiciste Mijata Lakićevića dolazi odgovor na pitanje: ko je bio Zoran Đinđić? Po mome mišljenju to je do sada najpotpunija intelektualna biografija Zorana Đinđića. Precizna i potresna biografija.

Dr Latinka Perović

Rukopis Mijata Lakićevića predstavlja neizmerno važan doprinos razumevanju misli i dela Zorana Đinđića, ali i političkih i društvenih previranja u jugoslovenskom i srpskom društvu tokom poslednjih pola veka.

Dr Olga Manojlović Pintar

Mijat Lakićević (1953) živi i radi u Beogradu. Završio je Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu 1975. godine. Po profesiji novinar, karijeru započeo u nedeljniku Ekonomska politika 1977. godine. Devedesetih stalni saradnik mesečnika Demokratija danas. Sa desetak kolega 1999. Pokreće Ekonomist magazin. Radio u Blicu (sedmičnom dodatku Novac), NIN-u i Novom magazinu. 

Priredio i uredio knjige „Prelom 72” o padu srpskih liberal 1972. godine (2003) i „Kolumna Karikatura” koja sadrži kolumne Vladimira Gligorova i karikature Predraga Koraksića objavljivane u Ekonomist magazinu (2006). 

Knjigu „Ispred vremena”, koja se bavi listom Ekonomska politika i sudbonosnom decenijom SFR Jugoslavije (1963–1973) objavio je 2011. godine, a 2014, u koautorstvu sa Dimitrijem Boarovim, knjigu „Kako smo izgubili (Našu) Borbu”. Godine 2020. objavio je knjigu „Desimir Tošić: između ekstrema”. 

Oženjen Olgom, otac Nine i Ivana.

 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.