Predstavljanje sedmog godišnjeg izveštaja Koalicije 27  "Poglavlje 27 u Srbiji: Napredak u magli"

Predstavljanje sedmog godišnjeg izveštaja Koalicije 27 "Poglavlje 27 u Srbiji: Napredak u magli"

07.10.2020. - 11:00, I sprat, Velika sala

Panel diskusija Koalicije 27

Izveštaj prati napredak reformi u oblasti zaštite životne, predviđenih pregovaračkim Poglavljem 27 u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji. Izveštaj za prošlu godinu stavlja akcenat na nedostatak transparentnosti u izveštavanju o stanju životne sredine, kao i procesu donošenja odluka u ovoj oblasti.

Gosti panela:

  • Madalina Ivanica, koordinatorka sektora za proširenje u Generalnom direktoratu za životnu sredinu Evropske komisije
  • Branko Čečen, direktor CINS-a
  • Igor Jezdimirović, predstavnik Koalicije 27

Moderatorka:

  • Asja Francisti, Mladi istraživači Srbije

Koalicija 27 je mreža organizacija koja zagovara i podstiče učešće javnosti u procesu pristupnih pregovora Republike Srbije sa Evropskom unijom i predlaže rešenja koja će doprineti zaštiti i unapređenju životne sredine i kvalitetu života građana.

Organizacije udružene u Koaliciju 27 su: Alternativa za bezbednije hemikalije, Beogradska otvorena škola, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Mreža za klimatske akcije Evrope (CAN Europe), Centar za unapređenje životne sredine, Inženjeri zaštite životne sredine, Jedan stepen Srbija, Mladi istraživači Srbije i Svetska organizacija za prirodu Adria - Srbija (WWF Adria - Serbia).

Zbog epidemiološke situacije u Medija centru biće prisutni govornici i predstavnici medija, dok svi zainteresovani događaj mogu pratiti onlajn putem platforme KUDO.

 

Kako biste dobili pristupni link za događaj, molimo Vas da potvrdite svoje prisustvo na imejl adresu pr@koalicija27.org ili na telefon 060 1586 314.

 

 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.