Predstavljanje publikacije "Preporuke za sprečavanje radne eksploatacije" i rezultata kampanje  RADNA PRAV(D)A – SADA!

Predstavljanje publikacije "Preporuke za sprečavanje radne eksploatacije" i rezultata kampanje RADNA PRAV(D)A – SADA!

09.10.2020. - 11:00, I sprat, Velika sala

Završni događaj projekta u organizaciji NVO Astra

U petak, 9. oktobra, u terminu od 11h do 12h, u prostorijama Medija Centra Beograd (velika sala II sprat) NVO ASTRA organizuje završni događaj projekta RADNA PRAV(D)A – SADA! Informisanost je prvi korak ka zaštiti vaših prava, na kome će biti predstavljeni rezultati istoimene kampanje, realizovane u periodu jul−septembar 2020, i publikacija Preporuke za sprečavanje radne eksploatacije, autora Maria Reljanovića, koja donosi osvrt na trenutni zakonski okvir koji uređuje oblast rada i daje predloge za njegovo unapređenje.

Istovremeno događaj je moguće pratiti i onlajn (uz mogućnost uključenja i postavljanja pitanja) preko Zoom platforme.

Govornice/i:

  • Mirjana Majstorović, projektna koordinatorka projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima“, koji zajednički sprovode Evropska unija i Savet Evrope u okviru programa „Horizontal Facility“ II za Zapadni Balkan i Tursku
  • Mario Reljanović, dr pravnih nauka i naučni saradnik na Institutu za uporedno pravo u Beogradu, autor publikacije Preporuke za sprečavanje radne eksploatacije
  • Sonja Vukanović, doskorašnja predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije
  • Hristina Piskulidis, menadžerka za komunikacije NVO ASTRA

 Projekat RADNA PRAV(D)A – SADA! Informisanost je prvi korak ka zaštiti vaših prava realizuje se kao deo šireg projekta „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Srbiji“, koji zajednički sprovode Evropska unija i Savet Evrope u okviru programa „Horizontal Facility“ II za Zapadni Balkan i Tursku, a čiji je cilj unapređenje reformi u oblasti ljudskih prava, vladavine prava i demokratije. Kampanja RADNA PRAV(D)A – SADA! realizovana je sa ciljem informisanja žrtava i potencijalnih žrtava trgovine ljudima u cilju radne eksploatacije o načinima zaštite i pravima i vrstama pomoći koje su im dostupne. Pored toga, projekat je imao za cilj i pokretanje dijaloga sa ekspertskom javnošću o unapređenju zakonskog okvira koji reguliše rad, čiji rezultat predstavljaju i Preporuke koje na ovom događaju predstavljamo.

 

 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.