Predstavljanje proširenja projekta  "Usvojeni za usvojene - Petra Divac"

Predstavljanje proširenja projekta "Usvojeni za usvojene - Petra Divac"

07.11.2023. - 12:00, II sprat, Velika sala

Konferencija za medije Fondacije Ana i Vlade Divac

Inicijatorka i koordinatorka projekta Petra Divac,  predsednica Upravnog odbora Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Divac, psihološkinja dr Branka Radojević i samostalni saradnik iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Stevan Popović održaće konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti proširenje projekta „Usvojeni za usvojene – Petra Divac”

S obzirom na to da ovaj projekat ima za cilj da ponudi neophodnu podršku usvojenoj deci i roditeljima – usvojiteljima, ovom prilikom biće najavljen početak rada besplatnih grupa podrške koje će obuhvatiti radionice za usvojene i radionice za usvojitelje. Radionice, u trajanju od šest meseci, realizovaće se uz podršku iskusne psihološkinje Branke Radojević i Petre Divac.

Usvajanje se često stigmatizuje, a kao posledica toga usvojena deca i usvojitelji se suočavaju sa nizom poteškoća. Osim što će bliže predstaviti projekat, govornici će takođe diskutovati o svakodnevnim izazovima sa kojima se susreću usvojeni, ali i usvojitelji, kao i načinima za njihovo prevazilaženje.

Govoriće:

  • Petra Divac, inicijatorka i koordinatorka projekta, Fondacija Ana i Vlade Divac

  • Ana Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije Ana i Vlade Divac

  • Dr Branka Radojević, psihološkinja, stručna saradnica na projektu

  • Stevan Popović, samostalni saradnik, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Za više informacija o projektu „Usvojeni za usvojene – Petra Divac” kontaktirajte Minu Kulić, Fondacija Ana i Vlade Divac, na mejl: mina.kulic@divac.com ili broj telefona: 064/493-39-93.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.