Predstavljanje Izveštaja "Ljudska prava u Srbiji 2022"

Predstavljanje Izveštaja "Ljudska prava u Srbiji 2022"

31.03.2023. - 10:00, II sprat, Velika sala

Konferencija za novinare Beogradskog centra za ljudska prava

Ugrožavanje ljudskih prava građanki i građana Srbije u 2022. godini bilo je prisutno gotovo u svim oblastima, a posebno u oblastima socijalnih i ekonomskih prava, ugroženosti sloboda okupljanja i izražvanja, kršenju medijskih sloboda, narušene vladavine prava i nezavisnosti pravosuđa, rodno zasnovanog nasilja i nasilja prema LGBTI osobama. 2022. godina bila je jedna od najizazovnijih godina koju je obeležio niz događaja koji su snažno uticali na već izuzetno nepovoljne društveno političke uslove za ostvarivanje ljudskih prava.

Izveštaj „Ljudska prava u Srbiji 2022“ predstavlja pregled i presek stanja, i osvrt na najvažnija dešavanja i pojave u srpskom društvu u brojnim oblastima. Ovo je 25. po redu godišnji izveštaj o stanju ljudskih prava u Srbiji koje Beogradski centar za ljudska prava objavljuje svake godine u kontinuitetu od 1998. godine.

Govore:

  • Sonja Tošković, izvršna direktorka Beogradskog centra za ljudska prava
  • Ana Janković Jovanović, vd šefice Tima Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Srbiji

Predstavljanje Izveštaja „Ljudska prava u Srbiji 2022“

  • Dušan Pokuševski, urednik Izveštaja  
  • Tara Tepavac, CRTA / Otvoreni parlament
  • Mario Reljanović, Centar za dostojanstven rad
  • Vuk Raičević, viši pravni savetnik Beogradskog centra za ljudska prava
  • Sonja Tošković, izvršna direktorka Beogradskog centra za ljudska prava

Prevod i publikovanje Izveštaja o stanju ljudskih prava u Srbiji u 2022. godini pomogao je Tim Ujedinjenih nacijaza ljudska prava u Srbiji i Misija OEBS u Srbiji. Stavovi izneti u Izveštaju ne odražavaju neophodno stavove TimaUN za ljudska prava u Srbiji i Misije OEBS u Srbiji.

Radni jezik događaja je srpski jezik uz obezbeđen simultani prevod.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.