Predstavljanja analize "Usluge u zajednici za osobe sa invaliditetom: politike i prakse"- Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom MDRI-S

Predstavljanja analize "Usluge u zajednici za osobe sa invaliditetom: politike i prakse"- Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom MDRI-S

23.08.2023. - 12:00, I sprat, Velika sala

Konferencija za medije Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom MDRI-S

Poštovani/na,


Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom MDRI-S, Vas sa zadovoljstvom poziva na konferenciju za medije povodom predstavljanja analize “Usluge u zajednici za osobe sa invaliditetom: politike i prakse” koja će se održati 23. avgusta 2023. godine, sa početkom u 12 časova, u Medija centru na adresi Terazije 3. Očekivano vreme trajanja je 3 sata.
U našoj zemlji živi preko 800.000 osoba sa invaliditetom. Ovom analizom nastojali smo da istražimo potrebe za podrškom osoba sa invaliditetom, a na osnovu istraživanja sprovedenog krajem 2022. i tokom 2023. godine. U istraživanju su učestvovale osobe sa invaliditetom, njihovi roditelji/staratelji i pružaoci usluga u zajednici. Istraživanje je produbljeno iskustvima iz lokalnih sredina, te izjavama i stavovima učesnika fokus grupa koje su se održale u Leskovcu, Užicu i
Beogadu.
U publikaciji je izneta i uporedna analiza Strategije deinstitucionalizacije i razvoja usluga socijalne zaštite u zajednici i Smernica za deinstitucionalizaciju, uključujući i vanredne situacije, Komiteta UN za prava osoba sa invaliditetom.
Ova publikacija kreirana je u sklopu projekta “Usluge podrške po meri građana i građanki sa invaliditetom” koji se realizuje u okviru programa podrške javnom zagovaranju Pokret Polet, koji Trag fondacija sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije EU u Srbiji, u partnerstvu sa Centar za socijalnu politiku i u saradnji sa Koalicija za razvoj solidarne ekonomije.
O programu “Pokret Polet”
Ovaj trogodišnji program ima za cilj da unapredi i podrži proces reformi javnih politika u procesu priključivanja Republike Srbije Evropskoj uniji, tako što će pružiti finansijsku i ekspertsku podršku organizacijama civilnog društva da argumentovano zagovaraju za promene koje doprinose socioekonomskom razvoju.
Iskreno se nadamo i unapred radujemo Vašem učešću, a vašu prijavu možete poslati na
mdri.serbia@gmail.com. Kako je broj mesta ograničen, molimo Vas da nam prijavu dostavite najkasnije do ponedeljka, 21. avgusta.Program konferencije dostavićemo Vam nakon prijave.
Ukoliko imate dodatna pitanja za nas, budite slobodni da nas kontaktirate na +381604068833, a
kontakt osoba je Snežana Lazarević.
Srdačno,
MDRI-S tim

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.