Predlozi za novu Vladu Republike Srbije: Planiranje održivog razvoja Srbije

Predlozi za novu Vladu Republike Srbije: Planiranje održivog razvoja Srbije

13.03.2024. - 11:00, II sprat, Velika sala

Konferencija za medije Fondacije Centar za demokratiju

Imajući u vidu obavezu Republike Srbije da primeni Agendu 2030 kao razvojnu strategiju Ujedinjenih nacija i započete aktivnosti na pripremi Plana razvoja Republike Srbije, a s obzirom na predstojeći izbor nove Vlade i pripremu njenog programa rada, Platforma za opštedruštveni dijalog “Održivi razvoj za sve” uputiće donosiocima odluka predloge u cilju doprinosa unapređenju planiranja razvoja i uključivanju šire društvene zajednice u javni dijalog o prioritetima razvoja Srbije.

Platforma za opštedruštveni dijalog “Održivi razvoj za sve” omogućava uspostavljanje široke diskusije među najznačajnijim nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u Agendi za održivi razvoj 2030. Platforma „Održivi razvoj za sve“ podržana je od strane vlada Švajcarske i Nemačke, a sprovedena je od strane GIZ, u okviru projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“.

Prezentacija predloga za novu Vladu Republike Srbije

  • Nataša Vučković, Fondacija Centar za demokratiju

  • Mirjana Jovanović, Beogradska otvorena škola

  • Kori Udovički, CEVES

  • Sonja Liht, Fondacija BFPE za odgovorno društvo

  • Ana Koeshall, Ana i Vlade Divac Fondacija 

  • Goran Radosavljević, TOC - Asocijacija za razvoj održivih zajednica

  • Neven Marinović, SMART Kolektiv

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.