Postupanje policijskih službenika prema stanovnicima neformalnog romskog naselja  u ulici Vuka Vrčevića u Beogradu u subotu, 10. februara

Postupanje policijskih službenika prema stanovnicima neformalnog romskog naselja u ulici Vuka Vrčevića u Beogradu u subotu, 10. februara

21.02.2024. - 10:00, II sprat, Velika sala

Konferencija za novinare A 11 – Inicijative za ekonomska i socijalna prava

Pravni tim Inicijative A 11 medijima će predstaviti detalje postupanja policijskih službenika u raciji izvedenoj 10. februara 2024. godine u neformalnom romskom naselju u ulici Vuka Vrčevića, opština Palilula.

Inicijativa A 11 zastupa stanovnike ovog naselja, koji su pretprošlog vikenda bili izloženi policijskom nasilju koje je uključivalo fizičke napade, uništavanje imovine, zastrašivanje i uvrede po nacionalnoj osnovi.

Zbog sumnje da se radi o rasno motivisanom postupanju policije i činjenice da je Ministarstvo unutrašnjih poslova javnosti saopštilo nepotpune informacije o ovom slučaju, pravni tim Inicijative A 11 predstaviće na konferenciji za medije detalje i prikupljene dokaze o postupanju policijskih službenika u ovom slučaju, kao i o obrascima rasno motivisanih napada na Rome i Romkinje u Srbiji.

Pozivamo Vas da izveštavate.

Učesnici:

  • Nađa Marković  

  • Marko Vasiljević

  • Danilo Ćurčić, moderator

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.