Okrugli sto "Patriote protiv izdajnika"

Okrugli sto "Patriote protiv izdajnika"

08.10.2020. - 11:00, II sprat, Mala sala

Okrugli sto Atlantskog Saveta Srbije pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u Beogradu

Atlantski Savet Srbije organizuje okrugli sto „Patriote protiv izdajnika“ (Patriots Vs. Traitors) u okviru projekta „Partnerstvo NATO – Srbija“ koji će se realizovati uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.

Mnoge prozapadne nevladine organizacije u Srbiji su označene kao „izdajnici“ i „plaćenici“. Atlantski Savet Srbije veruje da civilni sektor može da bude koristan neformalni nadzornik, partner državnim institucijama, da igra važnu ulogu u proširenju kapaciteta, planiranju i sprovođenju reformi koje Srbiju čine bližom evroatlantskoj porodici. Okrugli sto će promovisati slobodno okruženje u kojem se mogu čuti svi glasovi, kako oni koji promovišu evroatlantske vrednosti u Srbiji, tako i oni koji smatraju da su Srbiji jedini prijatelji na istoku.

Cilj nam je da razmotrimo odnos nevladinih organizacija i medija, u kojoj meri vladini i nevladini mediji prate rad nevladinih organizacija. Kakve poruke šalje država vezano za istraživanje poreske uprave finansijskijh poslovanja nevladinih organizacija, a pod sumnjom mogućeg pranja novca i finansiranja terorizma, da li ova istraga obuhvata sve nevladine organizacije ili je krajnje selektivna. Neke nevladine organizacije često su napadane preko portala koji su “fantomski”. Ko stoji iza tih napada? Učesnici će takođe razgovarati o Nacionalnom konventu o Evropskoj uniji i njegovoj ulozi, zakonitostima u finansiranju odeđenih NVO od strane države i značaju Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, kao i mnogim drugim temama.


Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.