Najnovije istraživanje javnog mnjenja o aktuelnim društveno – političkim pitanjima na ukupnoj teritoriji republike Srbije

Najnovije istraživanje javnog mnjenja o aktuelnim društveno – političkim pitanjima na ukupnoj teritoriji republike Srbije

19.09.2023. - 12:00, II sprat, Mala sala

Konferencija za novinare Agencije za istraživanje javnog mnenja Stata

U periodu od 8. do 13. septembra stata.rs je realizovala istraživanje javnog mnjenja o aktuelnim društveno – političkim pitanjima na ukupnoj teritoriji Republike Srbije.

Kao u prethodnom istraživanju koje je realizovano u julu ove godine, istraživanjem su bila obuhvaćena pitanja u kom se pravcu kreće Srbija, koji su najveći problemi u društvu, kakav nam je životni standard, osećaj lične bezbednosti, stavovi o protestima “Srbija protiv nasilja” i stavovi o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Mada je i dalje neizvesno koliko će vremena proći do sledećih izbora, istraživanjem su bili obuhvaćeni i stavovi o političkim strankama i eventualnim koalicijama i da li je bolje, kada su u pitanju mir i stabilnost u društvu da ostane sve isto ili da dođe do promena.

U utorak 19. septembra saopštićemo rezultate istraživanja koje je realizovano na reprezentativnom uzorku prema demografskoj strukturi koja u potpunosti odgovara rezultatima Popisa 2022. godine.

Osim po demografskim kriterijuma, rezultati istraživanja biće razmatrani i prema uticaju medija (televizija)  na formiranje stavova javnog mnjenja.

Rezultate istraživanja prezentovaće:

  • dr Jovanka Vukmirović, istraživač 

Prezentacija nalaza istraživanja

Sažetak nalaza istraživanja

 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.