Najava izlaska na izbore Političke platforme Solidarnost

Najava izlaska na izbore Političke platforme Solidarnost

26.11.2021. - 11:00, II sprat, Velika sala

Konferencija za novinare Političke platforme Solidarnost

Politička platforma Solidarnost smatra da je Srbiji potrebna politika koja je zasnovana na principima društvene jednakosti, široke političke participacije, ekološke održivosti, rodne ravnopravnosti i međunarodne solidarnosti. Našem društvu je preko potrebna levica i zbog toga  Politička platforma Solidarnost ulazi u institucionalnu borbu.

Politička platforma Solidarnost će na gradskom nivou zajedno sa pokretom Ne davimo Beograd raditi na promociji platforme Za dobar grad sa ciljem da stanovništvu Beograda na izborima ponudimo političku opciju koja se razlikuje od svih stranaka koje decenijama unazad gledamo. Na republičkom nivou razgovaramo sa progresivnim akterima o formiranju zeleno-leve liste koja će uneti novu energiju u umrtvljenu političku scenu Srbije.

Slovenačka Levica je nastala 2017. godine spajanjem nekoliko levičarskih organizacija. Trenutno Levica predstavlja jednu od vodećih opozicionih i parlamentarnih stranaka u Sloveniji. Prethodnih godina Levica je bila zagovornik niza progresivnih zakonskih rešenja i jednu su od predvodnika opozicionog bloka protiv aktuelne slovenačke vlade.

Na konferenciji će govoriti i koordinator slovenačke partije Levica Luka Mesec koji će ovom prilikom dati i podršku Solidarnosti za predstojeće izbore.

Medijima će se obratiti:

  • Luka Mesec, Levica (SLO)

  • Biljana Đorđević, pokret Ne davimo Beograd

  • Miloš Baković Jadžić, Politička platforma Solidarnost

Događaj/konferencija se može pratiti uživo preko Web portala Medija centra, YouTube kanala i Facebook stranice Medija centra:

Live FB: www.facebook.com/medija.centar/live

Live YT: www.youtube.com/user/MCBeograd

Medija centar: https://mc.rs/uzivo

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.