Medijski i drugi napadi na ekološke aktiviste u Srbiji

Medijski i drugi napadi na ekološke aktiviste u Srbiji

25.08.2020. - 11:00, II sprat, Velika sala

 Konferencija za novinare Centra za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR)

Serija napisa u medijima u KOJIMA SE TARGETIRAJU EKOLOŠKE civilne organizacije i njihovi zaposleni pokazuju izuzetno opasno stanje demokratije u Srbiji gde se bilo koji pokušaj zaštite građana od zagadjenja, zaštite njihove imovine od uništavanja rudarstvom, energetskim investicijama (rudnici uglja, termo centrale), saobraćajnim građevinarstvom (gasovodi, auto putevi, pruge itd) ili pokušaj zahteva za demokratskom diskusijom o opravdanosti ili prihvatljivosti investicija u rudarstvo tretira kao napad na državu čime se aktivisti pretvaraju u legalnu metu.

Poslednja kap je bio napad na CEKOR preko obskurnog Internet medija Prismotra gde se CEKOR naziva ekonomskm ubicama Srbije, gde se direktno optužuje CEKOR za podršku NATO bombardovanju i prikrivanju posledica istog i gde se poimence uz navođenje adrese kancelarije pobrajaju zaposleni u CEKOR-u čime se ovaj članak pretvara u poziv na linč CEKOR-ovih zaposlenih i svih građana koji sarađuju sa CEKOR-om.

 

Govore:

 

  • Zvezdan Kalmar, kordinator u udruženju CEKOR
  • Sreten Đorđević, pravni zastupnik CEKOR-a
  • Nataša Dragojlović, kordinatorka Nacionalnog Konventa o EU
  • Mirko Popović, RERI Fondacija

 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.